Cum au fost puşi să cerşească în Franţa copii minori din România, care au depus jurământ la preotPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 6 percheziţii, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane şi minori. Trei persoane au fost reţinute, iar în urma perchezițiilor polițiștii au ridicat peste 3.600 de euro și au indisponibilizat un autoturism.

Cum au fost pusi sa cerseasca in Italia copii minori din Romania, care au depus juramant la preot (Foto libertatea.ro)
Cum au fost puşi să cerşească în Italia copii minori din România, care au depus jurământ la preot (Foto libertatea.ro)

La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Mureş au efectuat 6 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale, de tip familial, specializată în trafic de persoane şi de minori.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009-2013, cei în cauză ar fi recrutat persoane de pe raza municipiului Târnăveni, judeţul Mureş, pentru a cerşi câte trei luni în Marsilia, în favoarea grupării infracţionale.

Membrii grupării ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a celor recrutaţi, cărora le-ar fi promis că le asigură cazarea în Franţa, trei mese pe zi şi 1.500 de lei, la întoarcerea în ţară (câte 500 de lei pentru fiecare lună de cerşit).

De asemenea, s-a stabilit că înainte de a părăsi ţara, doi preoţi din municipiul Târnăveni ar fi profitat de teama de divinitate a victimelor şi le-ar fi determinat să depună un jurământ. Astfel, acestea se obligau să predea membrilor grupării toţi banii obţinuţi din cerşit şi să respecte perioada de recrutare, de trei luni.

Înaintea de a le asigura transportul în Franţa, cei în cauză ar fi luat actele de identitate ale victimelor, sub diferite pretexte, astfel încât acestea să nu poată părăsi locurile în erau ţinute.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 3.610 euro şi s-a dispus indisponibilizarea unui autoturism.

De asemenea, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, iar faţă de trei persoane s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Acestea urmează să fie prezentate magistraţilor Tribunalului Mureş, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Etichete: cerşetori, Italia, juramant preot, percheziţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE