Cum contribuie la îngrășarea ta oja pe care o porți pe unghiiMarea majoritate a ojelor conțin un compus ce are o influență directă asupra sistemului endocrin, conducând la îngrășare, arată un studiu recent. 

Ingrediente periculoase din oja
Ingrediente periculoase din ojă

Cercetătorii de la Universitatea Duke și de la Environmental Working Group au ajuns la concluzia că un ingredient comun din lacul de unghii poate fi periculos pentru sănătate, mai ales pentru persoanele care obișnuiesc să își vopsească unghiile în mod frecvent. 

Triphenyl phosphate, sau TPHP, face ca oja să fie mai flexibilă și mai rezistentă, și a fost introdus ca ingredient în lacul de unghii pentru a înlocui ftalații, care s-au dovedit a avea o influență negativă asupra aparatului reproducător. Totuși, nici noul compus nu este unul sănătos: TPHP influențează glandele endocrine, deci interferează cu producția de hormoni. Efectul pare să fie acela de creștere în greutate, conform primelor studii.

Studiul, citat de Cosmopolitan, arată că peste 49% dintre lacurile de unghii conțin TPHP, lacurile transparente conținând o cantitate mai mare din substanță, în comparație cu cele colorate. 

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE