Cum decurg lucrările la Catedrala Neamului FOTOPe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează de ceva timp la suprastructura edificiului. Dacă până acum pe şantier se putea observa doar infrastructura, noul constructor montează armătură rigidă şi flexibilă peste cota 0 şi Catedrala începe să se contureze.

„Pe şantier sunt în jur de 150 de muncitori cu inginerii care îi supraveghează. Se montează în continuare armătura rigidă. În proporţie de 90 % s-a montat până în anul 23 şi sunt atacate şi ultimele două case de scară. Zona 11 este atacată şi ea şi s-au montat deja trei elemente la această zonă şi din urmă se vine cu montajul armăturii flexibile în jurul elementelor care au armătură rigidă şi cu turnarea betonului“, a precizat Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de şantier, conform CatedralaNeamului.ro

„A început şi ridicarea zidurilor exterioare în jurul case de scară de pe partea sudică. De asemenea, s-a executat zidăria exterioară în jurul unor stâlpi din axul 9", a mai explicat Ing. Dan Dumitrescu.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au început la sfârşitul lui 2010. Catedrala va fi construită în stil bizantin românesc, va avea o înălţime de 100 de metri, cu aproximativ 20 de metri mai mult decât Palatul Parlamentului, în vecinătatea căruia se află. Potrivit estimărilor, edificiul va fi gata în varianta "la gri", adică fără finisaje, pictură, gravură şi altele, la finalul anului 2014. Numai pregătirea pereţilor pentru pictură durează un an de zile, scrie gandul.info.

Edificiul de cult va avea o capacitate de 5.000 de persoane, urmând a fi asigurată împotriva cutremurelor de peste 8 grade. Construcţia va avea 14 lifturi şi peste 700 de locuri de parcare.

Etichete: Catedrala Neamului, lucrări, lucrări Catedrala Neamului, realitatea

0/2 COMENTARII
Generalul Spadasin
27 nov 08:48
+0
VOTURI
-0
Cu banii astia puteati reface pictura interioara si structura de rezistenta a multor biserici din Bucuresti aflate intr-o stare de degradare continua. RUSINE impostorilor din cadrul Patriarhiei ! Veti muri cu mandria-n mana si fariseismul vostru cumulativ an de an cand va veni SFARSITUL !
Dan Daniel
26 nov 16:31
+0
VOTURI
-0
Chelului tichie de margaritar ii trebuie... Asta ne lipseste acum, o catedrala... batranii au pensii de mizerie, nu avem spitale, drumuri, scoli, dar ne lafaim in biserici, umflam burtile popilor, care numai slujbasii lui OHristos nu sunt !!! Nu vedeti ce trai pe vatrai duc popii ? Masini de lux, betii, haleala de plesnesc, relatii sexuale anapoda si toate relele de pe lume le fac indivizii astia...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE