Cum explică ministrul Finanţelor ideea de a lipi somaţiile şi notificările pe ușa contribuabililorMinistrul Finanţelor, Anca Dragu, spune că propunerea de a afișa pe ușa contribuabililor actele fiscale este ultima soluție de a aduce la cunoștința acestora eventualele datorii restante, de care este posibil să fi uitat, 

Anca Dragu
Anca Dragu

"Este vorba de persoanele cărora nu li se poate înmâna în altă manieră această decizie. Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului. Exact acesta este scopul, suntem transparenți, venim cu acest proiect, colectăm informațiile dinspre societatea civilă, alte ministere, alte instituții, pentru a îmbunătăți cadrul legal", a declarat, joi, ministrul Finanțelor, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, scopul modificării legislative este acela de a aduce la cunoștință și contribuabililor ce datorii au.

"Am văzut că există situații în care unii contribuabili au uitat de anumite datorii. Deci cred că este și această componentă de luat în seamă. În general, eforturile de transparentizare și de creștere a colectărilor trebuie privite cu mai mult interes și cu mai mult sprijin, pentru că ne confruntăm cu situația în care România are cele mai mici venituri publice raportate la PIB, din UE. Ca atare, trebuie să facem o serie de eforturi cu toții pentru a crește aceste venituri, pentru ca, la rândul lor, autoritățile să poată folosi aceste resurse pentru construcția de autostrăzi, pentru plata salariilor, pentru investiții în sănătate, în educație etc.", a menționat Anca Dragu.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat la Transparență decizională un proiect de modificare a Codului de procedură fiscală. Una dintre modificări vizează afișarea actelor administrative fiscale (notificare, somație, decizie de impunere etc. — n.r.) pe ușa de domiciliu a persoanei fizice sau juridice care au refuzat primirea acestor documente.

Etichete: datorii, datorii uşa contribuabililor, ministerul finantelor

0/1 COMENTARII
Mximus
26 mai 13:25
+0
VOTURI
-0
Ideea nu este de a lipi pe usa ci de a introduce in lege aceasta metoda uzuala dealtfel.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE