Cum explică primarul Negoiță kitsch-ul cu pergola mov de pe Bulevardul UniriiPrimarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a explicat de ce a fost pusă o pergolă mov-lila pe Bulevardul Unirii, la intersecția cu strada Lucian Blaga. Pergola este considerată un kitsch de către mulți bucureșteni și, în plus, nu are nicio legătură de culoare cu amenajarea realizată până în prezent pe bulevard, întrucât aceasta s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis. 

Întrebat de ce a ales culoarea mov pentru pergola de pe Bulevardul Unirii, primarul Negoiță a spus, râzând, "păi, știți, flacăra violet". "În general, lucrurile mai îndrăznețe nu sunt asimilate foarte repede de către ceilalți. Nu a fost o idee foarte rea, a fost o idee îndrăzneață a unui arhitect. Dacă îmi place este greu de spus, mie îmi place să fim novativi (n.r.: inovativi) , iar când arhitecții au idei mai îndrăznețe, nu întotdeuna, dar câteodată îi susțin în demersul lor. Cred că este o pată de culoare în zonă", a completat primarul.

"Este o mare realizare a noastră faptul că reușim să facem Bulevardul Unirii un bulevard de prestigiu. Ce se întâmpla până acum acolo nu ne făcea cinste", a declarat Negoiță legat de lucrările pe care primăria Sectorului 3 le-a efectuat pe Bulevardul Unirii.

Primăria Capitalei: Pe Bulevardul Unirii se fac lucrări ILEGALE

Pe Bulevardul Unirii, două benzi de spațiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata rămasă libera din bulevard a fost pavată cu piatră și se montează băncuțe și coșuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca lucrarea nu are autorizatie de la Primaria Municipiului Bucureşti.  "Acolo lucrurile s-au petrecut aşa: arhitectul şef al sectorului şi domnul primar al sectorului 3(n.r. Robert Negoiţă) m-au rugat să le dau voie să ridice trotuarele şi să facă pantă de pământ pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, dacă vor să facă asta şi am mers personal să mă uit pentru că strada este în administrarea noastră. După aceea, spre surprinderea noastră am constatat că toate lucrările executate acolo nu au niciun fel de aprobare, nici din partea sectorului. În condiţiile acestea au primit amendă, o dată de 50 milioane lei vechi, după aceea de 100 milioane lei vechi pentru pomii care au fost tăiaţi şi după aceea ultima amendă este de 500 de milioane lei vechi", a declarat primarul general Sorin Oprescu la ultima şedinţă de Consiliu General. 

Robert Negoiță, însă, îl contrazice pe Oprescu. "Nu este adevărat. Avem aprobare. Nu știu dacă am fost amendați, cred că a fost o chestie de reclamație pentru niște arbuști, ceva de genul acesta. Dar avem toate avizele", a declarat primarul Sectorului 3.

Bătaie de joc pe Bulevardul Unirii: spaţiu verde ciuntit, piste de biciclete distruse şi trotuare sparte

Cu toate acestea, o porţiune considerabilă din Bulevardul Unirii a ajuns bătaia de joc a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă. O lucrare începută de autoritatea locală, dar rămasă nefinalizată până în prezent, distruge la propriu imaginea centrului Capitalei. Şantierul abandonat între timp îi face pe bucureştenii care locuiesc în apropiere, dar şi pe toţi cei care trec prin zonă, să îndure condiţii greu de acceptat: spaţiul verde a fost ciuntit pentru amenajarea unei noi parcări, pistele de biciclete au fost distruse în totalitate şi neamenajate înapoi deocamdată, iar trotuarele pietonale au fost sparte şi sunt pline de nisip. 

Dacă spaţiul verde a fost distrus aproape în totalitate pe această porţiune, copacii au fost totuşi păstraţi. Numai că au fost încastraţi în scuaruri de beton, unora fiindu-le turnate şi pietricele la rădăcină, aşa cum administraţia locală a mai obişnuit şi cu alţi pomi din zona Primăriei Sectorului 3, cu deosebirea că la pomii din preajma sediului administraţiei locale pietricele au fost lipite şi cu adeziv, după cum B365.RO a scris aici. 

Despre pietricele turnate la rădăcina copacilor, Negoiță a declarat: "Nu este invenția mea. Am încercat să ne inspirăm și noi din ceea ce se întâmplă la Paris, la Lisabona".

Detalii despre lucrarea realizată pe Bulevardul Unirii și GALERIE FOTO, AICI

Etichete: Bulevardul Unirii, lucrari bulevardul unirii, lucrari ilegale bulevardul unirii, pergola mov, realitatea, robert negoita, Sectorul 3

0/6 COMENTARII
Cris
03 apr 13:25
+0
VOTURI
-0
Niste tzarani. Nu va mai bateti capul...
miss marie loan firm
03 apr 07:37
+0
VOTURI
-0
Ești în căutarea pentru o foarte rapid
Împrumut? la un
rata dobânzii la prețuri accesibile? aveți
a fost refuzat
În mod constant de către bănci și alte tipuri de
financiar
instituții?
-Vestea buna este aici! Oferim
CREDITE variind
de la $ 1,000.00 la $ 5,000,000.00 Min
Maxim la 3%
rata dobânzii pe anularea. contactati-ne
astăzi la (texcoloan24hours@fengv.com)

INFORMATII PRIMUL necesare sunt:
Prenume: .........
Alte nume (s): ........
Gen: .........
Stare civilă: .........
Contact Adresa: .........
Cod oraș / postal: .........
Tara: .........
Data nașterii: .........
Suma necesară pentru împrumut: .........
Împrumut Durata: .........
Venitul lunar: .........
Ocupația: .........
Scopul pentru imprumut: .........
Casa Telefon: .........
Telefon mobil: .........
Cu respect,
dna Marie
gabi
02 apr 21:35
+0
VOTURI
-0
cretinule, in paris numeri pe degete copacii facuti asa, iar acolo unde sunt in jurul lor pe o raza d ecel putin juma d emetru este lasat pamant pentru a patrunde apa la radacina si nu lipite pietricele cu adeziv pana in scoarta copacului .
Cris
02 apr 15:45
+0
VOTURI
-0
Robert Negoita e, in strafundul lui, la fel ca Becali. Daca il desenezi pe Iisus pe cruce, pe un wc public se duce si se aseaza in genunchi in fatza acestuia sa se roage.
bob
02 apr 15:40
+0
VOTURI
-0
Fratii negoita = 2 catastrofe nucleare
AntiIdioti
02 apr 14:46
+0
VOTURI
-0
Deci omul a facut ceva "novativ": a distrus parte spatiul verde de pe bd. Unirii si a reusit sa faca "Bulevardul Unirii un bulevard de prestigiu" (cum anume i-a crescut prestigiul...sau i-a fost redat prestigiul?); primaria generala spune ca a actionat ilegal el minte, cel mai probabil, ca a actionat legal... poate totusi se sesizeaza parchetul; un arhitect (cum se numeste acest arhitect? sau e unul imaginar!) i-a spus sa puna o pergola mov prin care ies pomi si mai ales stalpi de iluminat public.
Oamenii astia sunt foarte periculosi!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE