Cum și-a implorat deputatul Ioan Adam colegii să nu îi ridice imunitatea VIDEOÎnaintea votului dat de colegii săi marți, pentru ridicarea imunității, deputatul Ioan Adam a făcut un ultimul apel la colegii săi.

Deputatul Ion Dinita scapa de arestare preventiva. Va fi cercetat sub control judiciar
Deputatul Ion Diniţă scapă de arestare preventivă. Va fi cercetat sub control judiciar
Foto: mondonews.ro

Deputaţii au votat şi pentru ridicarea imunităţii lui social-democratului Ioan Adam. Acesta este acuzat de DNA că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat care a prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro, prin retrocedările ilegale de pădure. În dosarul în care este acuzat Ioan Adam sunt arestaţi preventiv Viorel Hrebenciuc şi fiul său, Andrei Hrebenciuc. Înaintea votului, deputatul Ioan Adam a făcut un ultimul apel la colegii săi, transmite Digi24.ro:

„Stimați colegi, vă rog din suflet, dincolo de miza politică, sunt oameni la mijloc! Nu cred că un om cu trecutul meu ar putea fi un pericol pentru ordinea publica, că aș putea crea o stare de pericol fiind cercetat in libertate. Sunt autorul unor cursuri universitare in materia dreptului civil, a unor monografii în materia proprietății, am scris chiar şi carti la nivel de tratat, în materia insolvenţei, a legii societăților comerciale. Am peste 50 de ani de studii" (de la min. 2 în materialul de mai jos )

Tot marți, deputaţii au aprobat cererea procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă. Solicitarea procurorilor a mai fost de două ori pe ordinea de zi, dar decizia a fost amânată din lipsa cvorumului.

Acum, 274 de aleși au votat pentru, iar 55 contra, astfel că s-a constatat că a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru adoptarea hotărârii de încuviinţare a arestării preventive a deputalului Ion Diniţă.

Deputatul conservator Ion Diniţă este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul în care preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, este arestat preventiv.

Etichete: Ioan Adam, retrocedări, ridicare imunitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE