Cum i-a învins Carmen Brumă pe hingherii de mașini și cum o poți face și tuVedetei de televiziune i-a fost ridicată mașina parcată neregulamentar în luna octombrie a anului trecut. Carmen Brumă a decis să nu se supună fără să crâcnească hingherilor de mașini care i-au și zgâriat autoturismul și i-a dat în judecată. 

Carmen Bruma
Carmen Brumă

Carmen Brumă parcase mașina în fața blocului în care locuiește, în Sectorul 6. Când nu și-a mai găsit mașina acolo unde o lăsase, a sunat la Poliție pentru a afla ce se întâmplase. Într-adevăr, mașina îi fusese ridicată de hingherii de mașini. Iubita lui Mircea Badea a plătit amenda pentru parcare neregulamentară, 800 de lei, dar când a văzut că cei de la firma de ridicări mașini îi zgâriaseră autoturismul, a decis să acționeze în instanță. 

După mai bine de şapte luni, Carmen Brumă a primit vestea cea bună, maşina i-a fost ridicată abuziv.

"Admite exceptia de nelegalitate invocata de reclamanta. Constata nelegalitatea prevederilor art. 2 din HCLS 6 nr. 4/2010" (Tribunalul Bucuresti, Dosar nr. 25423/3/2012).

Carmen a declarat pentru REALITATEA.NET că: "Această hotărâre este nelegală pentru toată lumea, însă din păcate doar eu am obţinut victoria. Ceilalţi cetăţeni din sectorul 6 pot urma aceeaşi procedură, adică să atace în contencios administrativ hotărârea consiliului local. Din păcate, constatarea nelegalităţii acestor aşa zise acte normative produce efecte numai între părţile respectivului litigiu, ceea ce este o absurditate."

Articolul 2 din HCLS 6 nr. 4/2010 are urmatorul continut:

"Art. 2. Se aprobă Regulamentul privind blocarea/ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor/remorcilor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice din Sectorul 6 precum şi pe domeniul public şi privat depe raza teritorială a Sectorului 6 (Anexa nr. 2), Caietul de Sarcini (Anexa nr. 3), anexe care fac parte integrantă din prezenta hotărâre."

Nelegalitatea art. 2 lipseste de efecte juridice Regulamentul de ridicare si Caietul de sarcini. Practic, chiar daca nu a fost constatata nelegalitatea intregii HCLS 6 nr. 4/2010, aceasta hotarare este lipsita de continut, intrucat "esenta" acestei hotarari era, de fapt, Regulamentul de ridicare.

Cetăţenii care parchează neregulamentar în sectorul 6 trebuie să plătească cel puţin 696 de lei firmei Ilcor Auto Eco pentru a-şi recupera maşinile. În spatele firmei Ilcor se află doi afacerişti din sector, unul dintre ei candidat la Parlament din partea PP-DD (Ilie Potecaru şi Ilie Cornel Petruţ).

Update 19 aprilie: În urma publicării articolului, am primit un drept la replică din partea Primăriei Sector 6:

DREPT LA REPLICĂ

În dosarul cu numărul 25423/3/2012, doamna Carmen Brumă nu este parte, reclamantă fiind Sorescu Irina.
În acest dosar, în data de 15.04.2013, instanţa a admis în parte acţiunea, constatând nelegalitatea art. 2 din HCL Sector 6 nr. 4/2010 şi a prevederilor Anexei nr.2 şi a anulat dispoziţia de ridicare contestată şi a obligat Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 la plata daunelor materiale în cuantum de 677,32 lei.
Menţionăm că hotărârea este definitivă şi că nu a fost comunicată instituţiei noastre.
Împotriva acestei sentinţe instituţia noastră poate formula cerere de recurs în termen de 15 zile de la comunicare (în susţinerea celor menţionate vă punem la dispoziţie extrasul de pe portalul instanţelor de judecată).

Totodată, vă aducem la cunoştinţă faptul că instituţia noastră are pe rolul Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti, dosarul cu numărul 24330/303/2012, avînd ca obiect - anulare act administrativ- (dispoziţia de ridicare cu seria PL, numărul 022142/04.10.2012), acţiune promovată de Brumă Carmen Andreea şi SC Badea Districom Distribution Srl.
Dosarul a avut termen de judecată în data de 20.02.2013, instanţa de judecată amânând pronunţarea pentru data de 27.03.2013, când a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Bucureşti Secţia a IX a CAF.
Pe rolul Tribunalului Bucureşti Secţia a IX a CAF, există în prezent dosarul cu numărul 9608/3/2013, înregistrat la data de 06.03.2013, pentru care nu s-a primit citaţie, deoarece nu a fost stabilit termenul de judecată (în susţinerea celor de mai sus anexăm în copie extras de pe portalul instanţelor de judecată).

Etichete: hingheri de maşini, ilegal, judecată, Mircea Badea, realitatea, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
Primaru
18 apr 23:02
+0
VOTURI
-0
Daca ne aducem bine aminte, absolut toti cei care-au candidat la Primaria 6 au promis ca NU se vor mai ridica masinile parcate ilegal.

Votati in continuare, stimati concetateni, ca minciuni vor mai tot fi...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE