Cum îţi ia GDF Suez de acum banii pe facturile viitoare la gazeGDF Suez, furnizorul de gaze pentru jumătatea de sud a ţării a introdus recent în factura pentru clienţii casnici şi estimările de consum pentru următoarele două luni calendaristice şi astfel se împrumută, practic, de la clienţi cu dobândă 0.

Cum iti ia GDF Suez de acum banii pe facturile viitoare la gaze
Cum îţi ia GDF Suez de acum banii pe facturile viitoare la gaze
Foto: newsbucovina.ro

GDF Suez susţine că, prin măsura introdusă în urmă cu patru luni, clientul îşi va chivernisi mai bine banii, dacă ştie cât va avea de plată la gaze în următoarele luni. În realitate, cetăţeanul este anunţat că datorează o sumă de bani mult mai mare decât cea la zi. Dacă o plăteşte, nu se întâmplă nimic rău, însă trebuie să ştie că, în această situaţie, furnizorul s-a împrumutat de la el cu dobândă 0 şi, poate, l-a şi lăsat "în pană" de bani, potrivit Economica.net.

Din mai, furnizorul de gaze pentru jumătatea de sud a ţării GDF Suez Energy Romania a schimbat factura pe care o trimite acasă clienţilor. Aceasta nu mai indică strict consumul pe luna anterioară sau regularizarea pe trei luni anterioare, ci anticipează şi facturează consumul din viitor. Astfel, la prima regularizare furnizorul îţi prezintă scris, pe lângă suma pe care o ai de plătit pe lunile în care s-a făcut regularizarea, şi sumele pe care le vei avea de plătit pe parcursul lunii curente şi al următoarelor două luni, pe bază de estimări de consum. De exemplu, factura pe august va prezenta consumul şi suma aferenta acestuia, dar şi estimări de consum şi sumele aferente de pe septembrie şi octombrie. Astfel, la suma totală de plată, apare o cifră care înglobează consumul de gaze pe trei luni, conform estimărilor interne ale companiei, care, cel puţin pe lunile de vară, sunt duble faţă de consumul real. Te poţi trezi, aşadar, cu o sumă totală de plată care poate fi de patru ori mai mare decât ce ai tu de plată în mod real, la zi.

Mai mult pe Economica.net.

Etichete: factură, gaze, gdf suez

0/3 COMENTARII
Cris
07 sep 15:55
+0
VOTURI
-0
La o verificare mai atenta a informatiei in tabloidul de baza - Economica a rezultata ca e o stire tabloida, preluata pe nemestecate de B365 (alt tabloid).

Intr-adevar GDF Suez trece pe factura si doua consumuri prezumate dar nu le si incaseaza, acestea avand scadente diferite... indicate clar pe factua, deci vorbim un mare FAS.
Cris
07 sep 15:38
+0
VOTURI
-0
E abuz clar. Nu inteleg ce pazeste ANPC-ul.
adriana anghel
07 sep 14:55
+0
VOTURI
-0
Asa au procedat si anul trecut cei de la GDF Suez.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE