Cum merg lucrările la Parcul Drumul Taberei şi cât a fost modernizat până acum din parc. FOTOGALERIEParcul Drumul Taberei urmează să fie redeschis pentru vizitatori, complet refăcut şi modernizat, peste aproximativ un an, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. La trei luni de la demararea proiectului de amenajare peisagistică, lucrările au fost realizate în proporţie de 30%, până la sfârşitul anului în curs estimându-se ca lucrările de modernizare la parcul Drumul Taberei să ajungă la 70%. Pentru cei care s-au plâns că au fost defrişaţi arborii pentru realizarea lucrărilor de modernizare a parcului, autorităţile au dat asigurări că, în final, proiectul include plantarea a 400 de copaci pentru regenerarea urbană a zonei. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. Consiliul Local Sector 6 a aprobat, recent, rectificarea bugetului pe anul în curs care prevede alocarea sumelor necesare continuării investiţiei. Potrivit rectificării bugetare, mai mult de jumătate din banii prevăzuţi pentru investiţii "în continuare" sunt direcţionaţi către cofinanţarea proiectului "Modernizare Arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei. 

Astfel, în prezent, în Parcul Drumul Taberei se execută mai multe tipuri de lucrări, respectiv amenajare teren și terasamente, amenajarea terenului pentru protecţia mediului, toaletare arbori, reabilitarea malurilor lacului, reabilitare fântâni arteziene, realizare scenă amfiteatru, amenajarea terenului pentru obiectivele din parc (loc joacă copii, loc recreere adulţi, pavilion şahişti, loc de joacă pentru câinii de companie), trasarea aleilor (rutiere, pietonale şi piste biciclişti), plus lucrări adiacente aferente celor prezentate mai sus (degajare teren de corpuri străine, evacuare gunoi).

Lucrările din parcul Drumul Taberei au fost demarate în luna mai 2013, ele fiind realizate în proporţie de 30%. Pentru anul în curs, este prevăzut să se realizeze aproximativ 70% din lucrările de modernizare, după cum a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

"Parcul va fi gata până la finalul anului viitor, devizul lucrărilor prevede o perioadă de 18 luni pentru execuţie. După trei luni, o treime dintre lucrări sunt deja realizate. Fondurile europene dedicate modernizării Parcului Drumul Taberei vor fi alocate, aşa cum este programat, în proporţie de 98% din valoarea totală a proiectului. În 2014, Parcul Drumul Taberei va fi nu doar perla sectorului, ci va deveni, cu siguranţă, cel mai frumos parc din Bucureşti", a precizat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Pistă de karting şi pasarelă pietonală peste lac, în noul parc Drumul Taberei

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă. 

Planurile administraţiei locale includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului Drumul Taberei, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului. 

Mai multe imagini despre cum va arăta parcul Drumul Taberei, la finalul lucrărilor de modernizare, sunt disponibile în GALERIA FOTO dar şi în VIDEO-ul de mai jos:  

Parcul Drumul Taberei, modernizat cu 75 milioane lei

Primăria Sectorului 6 a depus, spre finalizare, încă din anul 2010, „Planul Integrat de Dezvoltare Urbană" care cuprinde „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei". Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară: 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere; Domeniul de intervenţie: 1.1 Planuri de integrare de dezvoltare urbană; Sub-domeniu: Centre urbane.

Proiectul prin care se va realiza „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.  

Având în vedere faptul că parcul Drumul Taberei va fi închis pentru o perioadă de 18 luni, autorităţile locale au decis să revitalizeze parcul Crângaşi astfel încât bucureştenii din Sectorul 6 să aibă mai multe posibilităţi de petrecere a timpului în aer liber, cât mai aproape de casă. Astfel, parcul Crângaşi se va transforma în parc multifuncţional. Detalii găsiţi aici. 

Tot în Sectorul 6 urmează să mai fie construit un nou parc, de aproape 10.500 mp, în cartierul ANL Constantin Brâncuşi. Amenajarea peisagistică a Parcului ANL Brâncuşi face parte din Programul de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului prin Realizarea de Spaţii Verzi, aprobat recent de Consiliul Local Sector 6.  Noul parc din incinta celui mai mare complex rezidenţial pentru tineri din ţară va beneficia de dotări moderne, adresate diferitelor vârste, cu spaţii de odihnă şi recreere, jocuri pentru copii, fiind o oază verde în cartierul de aproape 1.700 de locuinţe. VEZI DETALII AICI. 

Etichete: bani lucrari modernizare parc drumul taberei, Drumul Taberei, finalizare lucrari parc drumul taberei, lucrari modernizare parc drumul taberei, modernizare drumul taberei, rareş mănescu, realitatea, Sectorul 6

0/7 COMENTARII
Florin
06 Dec 21:19
+0
VOTURI
-0
pista pentru vanat(oamenii) si vanatori(cainii maidanezi) se va face?
Cetateanu Goe
14 Aug 10:43
+0
VOTURI
-0
Cunosc parcul iar modernizarea cu sumele acestea uriase mi se pare foarte prost gandita fata de asteptarile cetatenilor. Nu stiu de unde ideea cu pista de karting care inseamna in primul rand zgomot (in parc vin majoritatea parintilor cu copii mici), locul de joaca ar trebui sa fie mult mai mare, e singurul parc din cartier si atrage multe familii, sunt multi care au inceput sa mearga si la noi pe role chiar in jurul parcului si care ar trebui sa aibe o pista special amenajata, chiar o pista de viteza, din pacate necesita o latime mult peste cea folosita de biciclete si inca lumea nu concepe la noi ideea de pista folosind-o in loc de trotuar, adica posibile accidente! Dealul poate fi folosit inclusiv pentru tiroliene si amenajat pentru sport. Am vazut o scena si sper ca maca asta e gandita cum trebuie deoarece au fost mereu improvizatii cu diferite ocazii si evident spatiul era mult prea mic... bine ca s-a renuntat la terenurile de tenis si terasa cu ghilimelele de rigoare! Oricum, dezamagire totala, nu mai zic de amenajarea in cincinalul urmator... de parca e de construit un cartiere de locuinte! E vorba de un parc!!!
Iar Fox...?
14 Aug 08:39
+0
VOTURI
-0
"Ti-e frica de caini, fa o sesizare!"

Da, si cainele o sa stie ca tu ai facut o sesizare si-o sa se c@ce pe el de frica: "Ohh, pe-asta nu-l latru ca face sesizari!"
Fox
14 Aug 07:02
+0
VOTURI
-0
Da Vlad, e motiv de gluma. Am trecut prin parcul ala la 1 noaptea am trecut seara si am trecut ziua. Nu am avut nicio problema cu niciun caine. Da, sunt caini dar nu se iau de oameni. Mai latra la tigani si betivi. In rest nimic. Cartierul Drumul Taberei l-am strabatut si pe jos si pe bicicleta, ca mijloace vulnerabile de transport, si singurul moment cand m-au latrat au fost cand eram pe bicicleta. Dar asta se intampa la orice caine care are chef de alergat si il enerveaza ticaitul de la rotile de bicicleta si latra la roti, in niciun caz la om! Asadar da, am facut misto de el, de modul patetic de a se lamenta si de a exagera lucrurile. Sa spui ca haite de caini ataca oamenii pasnici este o imagine apocaliptica ce nu are nicio legatura cu realitatea. Si genul asta de lamentari sunt cultivate maxim in ziua de azi si am sa lupt impotriva lor mereu. Ai o problema, o rezolvi! Ti-e frica de caini, ia-ti un spray sau un dispozitiv anti caini. Ti-e frica de caini, fa o sesizare! Ti-e frica de caini, ia-ti ceva de mancare si imprieteneste-te cu ei. Ti-e frica de caini, te apleci si te faci ca iei o piatra si o sa constati ca ii ti la distanta. Solutii sunt! Totul e sa vrei!
vlad
14 Aug 01:46
+0
VOTURI
-0
Fox chiar nu inteleg mesajul tau.... ar trebui sa fie o ironie sau ce??? victor a ridicat o problema foarte serioasa!! Parcul Drumul Taberei este celebru pt haitele periculoase de-acolo.... e motiv de gluma??
Fox
13 Aug 15:41
+0
VOTURI
-0
Ba da, o sa fie cate un caine pitit dupa fiecare copac si o sa se scaneze toti oamenii care trec. Cum il vad pe unu' care vrea sa uite de cainii de pe celelate strazi cum o sa il atace si o sa il panicheze si o sa moara de inima! Daca insa nu ai venit in parc sa uiti de ceilalti caini, o sa fi in siguranta! Pe bune????????? :)))))
victor
13 Aug 15:25
+0
VOTURI
-0
O initiativa de apreciat sa speram insa ca in acest parc amenajat nu vor fi haite de caini care sa atace oamenii veniti sa se destinda si sa uite de cainii de pe strazi Speranta moare ultima...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE