Cum ne afectează smartphone-urile atunci când NU le folosimDispozitivele mobile emit, zilnic, foarte multe semnale. Însă nu foarte multe persoane sunt distrase de acestea. Cercetătorii atrag însă atenţia că notificările de pe smartphone distrag atenţia oamenilor şi atunci când nu le folosesc.

Cum ne afecteaza smartphone-urile atunci cand NU le folosim
Cum ne afectează smartphone-urile atunci când NU le folosim
Foto: sfm.md

Academicienii de la Universitatea de stat din Florida au descoperit că notificările de pe smartphone ne distrag atenţia, chiar dacă nu le verificăm. Involuntar ne gândim la acele alerte, de unde ar putea fi, de la cine şi cât de importante sunt, precizează Noobz.ro.

"Cu toate că aceste notificări sunt de regulă foarte scurte, pot produce gânduri către sarcini total irelevante şi mintea să rătăcească, ceea ce demonstrat că afectează executarea sarcinilor", este concluzia studiului.

Pentru realizarea acestui studiu, un grup de voluntari au fost "bombardaţi" cu alerte. Aceştia nu au fost înştiinţaţi dinainte că le vor primi. Cei care au  primit notificările au fost mai puţin productivi şi au făcut mai multe greşeli.

Citeşte mai departe pe Noobz.ro.

Etichete: smartphone, telefon mobil

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE