Cum ne ferim de afectiunile provocate de aerul conditionatO vara caniculara fara aparatul de aer conditionat suna ca un cosmar, insa avertismentele medicilor cu privire la afectiunile de care putem suferi in urma expunerii indelungate la dispozitivul de racire sunt tot mai alarmante. Din fericire, specialistii ne informeaza ca simpla ingrijire si utilizare corespunzatoare a aparatului ne tine la adapost de afectiuni, dar si de canicula tot mai greu de suportat in fiecare an. Iata ce sfaturi au pentru noi cei de la AlexIR Decor, o companie cu o experienta de 20 de ani pe piata de aparate de aer conditionat.

Ce afectiuni putem dezvolta prin expunerea la aerul conditionat

Cu totii stim ca racelile sunt cel mai des invocate probleme de sanatate cand vine vorba de aerul conditionat. Medicii fac precizarea ca ceea ce noi numim „ curent” in realitate afecteaza un numar redus de persoane. Pericolele cele mai mari cand vine vorba de aerul conditionat se ascund, de fapt, in filtrele dispozitivului, ce reprezinta adevarate „aspiratoare” de praf si alergeni. Stiati ca aceste filtre pot adaposti pana la 25 de tipuri de mucegai? Daca acest lucru nu va convins, atunci trebuie sa va spunem ca aceste piese sunt caminul intreagii game de patogeni: bacterii, virusi, ciuperci.

Acum ca am identificat principala cauza a afectiunilor provocate de aerul conditionat, sa vorbim despre ce putem suferi in urma expunerii indelungate la acest aparat. Intr-adevar racelile si chiar gripele sunt afectiuni frecvent provocate de aerul conditionat. Dar, mai grave decat atat sunt afectiunile tractului respirator, intre care se numara alergiile sau chiar conjunctivite virale. Infectiile sunt si ele prezente, in special la nivelul amigdalelor si a urechilor (otita, rinita).

Diferentele prea mari de temperatura intre interior si exterior dauneaza si ele, in special organismelor mai sensibile. Aerul rece indreptat spre corpul persoanelor poate duce la spasme si dureri musculare datorita contractiilor produse de temperatura prea joasa la care este supus in mod direct sistemul muscular. Mai mult decat atat, in cazuri grave, poate fi afectata si coloana vertebrala.

Aerul conditionat  nu schimba doar temperatura camerei, ci si umiditatea aerului. De aceea, este posibil ca ochii sa fie mai uscati si iritati. Si nasul si pielea pot avea de suferit, astfel ca hidratarea este vitala pentru a mentine sanatatea intregului organism.

                Ce este de facut?

Principala cauza a problemelor aparute de la aparatul de aer conditionat tine de lipsa igienizarii si  revizia aparatului de aerului conditionat. Noi ma cerut sfatul specialistilor AlexIR Decor pentru a afla care  sunt cele mai importante reguli de luat in calcul cand vine vorba de intretinerea aerului conditionat pentru a ne asigura de cea mai buna protectie impotriva microorganismelor ascunse in dispozitiv.  Acestia ne recomanda sa contactam un service specializat de doua ori pe an (o data inaintea sezonului estival, dar si dupa incheierea acestuia) pentru a asigura o igienizare completa si corecta a aparatului. Acest serviciu include dezinfectarea intregului dispozitiv, inlocuirea filtrelor si a furtunelor de evacuare a apei daca este necesar, dar si verificarea nivelului de freon. Este adevarat ca o curatare superficiala poate fi facuta si de o persoana nespecializata, insa este foarte important sa tinem cont de faptul ca o igienizare adecvata presupune demontarea partiala a aparatului, dar si tehnici si solutii speciale, de aceea poate fi periculos sa incercam sa realizam o curatare profunda. Interventia specialistilor este absolut esentiala in astfel de cazuri, insa mare grija la perioada cand alegeti sa contactati o astfel  de echipa intrucat sezonul estival este foarte aglomerat si puteti astepta cateva saptamani bune pana a primi vizita profesionistilor. Nu uitati sa cereti si o revizie completa a aparatului pentru a evita orice neplaceri legate de defectarea unor piese, care sa va lase fara aparatul de racire in plina vara.

 

Aparatele de aer conditionat pe scurt

                Stim ca aparatul de aer conditionat este indispensabil pentru a asigura confortul termic pentru caminul nostru pe timp de vara, dar nu trebuie sa uitam de problemele pe care acest dispozitiv le poate crea. Fie ca vorbim despre simple raceli, infectii la nivelul amigdalelor, dureri musculare sau conjunctivite virale, toate aceste afectiuni pot fi cauzate de folosirea necorespunzatoare a aparatului de aer conditionat. Pentru a ne proteja de orice probleme, trebuie sa avem in vedere contactarea unor specialisti care sa asigure o igienizare corecta si completa a dispozitivului, ferindu-ne de praf si alergeni. Nu uitati totusi ca expunerea directa la aerul conditionat este periculoasa, dar si sa nu setati o temperatura foarte scazuta pentru locuinta voastra, evitand diferentele prea mari dintre interior si exterior.

 

 

 

0/2 COMENTARII
Vlad
03 May 10:27
+0
VOTURI
-0
Deci concluzia marelui articol: chemati un service si rezolva ei!!! BRAVO!! Da, e normal sa fie dezinfectat aerul conditionat, dar o poti face si singur.
Fox
02 May 15:36
+0
VOTURI
-0
Mari profesionisti sunteti! Pozele merita toti banii!!! Adevarul ca ai nevoie si de surubelnita dar mai ale DE CASCA de protectie sa schimbi un filtru de aer conditionat!!!

Plecati ba la gara! Habar nu aveti de tehnica! Mai iesiti si voi din apartamentul ala din care va copiati textele.... ati fi miraticate chestii frumoase se intampla afara! Numai pericole si nenorociri vedeti peste tot! AAA, mint! Si realizari marete ale Pandelei!

Auzi la ei! Sa schimbi filtrul cu casca in cap si manusi groase de protectie! Sunteti normali???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE