Cum obțin ajutorul de la stat rudele răniților din Colectiv transferați în străinătateGuvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile celor răniți în incendiul de la Colectiv care au fost transferați la spitale din străinăte. Banii acoperă transportul, masa şi cazarea acestora în străinătate. Rudele trebuie să urmeze însă o anumită procedură pentru a beneficia de acești bani.

Cum obtin ajutorul de la stat rudele ranitilor din Colectiv transferati in strainatate
Cum obțin ajutorul de la stat rudele răniților din Colectiv transferați în străinătate
Foto: Mediafax/Marian Ilie

29 de tineri răniţi grav în incendiul din clubul Colectiv sunt trataţi acum în spitale din străinătate, în principal în cele din Europa, dar există şi doi pacienţi care se află în centre specializate pentru tratarea arsurilor din Israel. Rudele acestora beneficiază de asistență financiară din partea Guvernului român.

Pentru a intra în posesia banilor, ele să trimită mai multe acte la ambasade sau consulate. În primul rând, trebuie să completeze o cerere pe care o pot descăra de pe site-ul prestatiisociale.ro. Aceasta trebuie să fie însoţită de o copie după actul de identitate al persoanei care însoţeşte rănitul şi de o copie după documentul prin care s-a aprobat transferul acestuia la tratament în străinătate, scrie Digi24.ro. 

Odată depuse aceste acte la misiunile diplomatice, ambasadele şi consulatele au la dispoziţie 24 de ore să le trimită în ţară la Ministerul Muncii. Această instituţie trebuie ca, în termen de cinci zile, să vireze banii către rudele pacienţilor. Fie direct în conturile acestora, fie să le trimită banii în numerar.

Guvernul a aprobat un ajutor pentru familiile răniţilor de cel mult 7.500 euro pe lună, prin care se asigură cheltuielile de transport și cheltuielile de cazare și masă. Această sumă acoperă costurile primelor 30 de zile de tratament. După prima lună, suma se va reduce la cel mult 6.000 de euro pentru fiecare 30 de zile de spitalizare.

Pentru asta, însă, rudele victimelor trebuie să depună o nouă solicitare la ambasade sau consulate cu șapte zile înainte să expire perioada deja decontată. Solicitarea trebuie să conţină codul numeric personal al celui care solicită ajutorul, numele, adresa de domiciliu, numele rudei aflate la tratament şi numărul de zile suplimentare pentru care se solicită plata ajutorului de urgență.

Etichete: ajutor financiar, asistentă, bani, colectiv, Guvern, răniţi, spital, străinătate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE