Cum poate cineva să vă citească mesajele șterse de pe telefonul mobilExperţii pot găsi orice mesaj trimis de pe un telefon mobil, chiar dacă acesta a fost şters. Nici distrugerea telefonului nu îi asigură pe posesori că mesajele trimise nu pot fi descoperite.

Telefonia mobila
Telefonia mobilă
Foto: dcnews.ro

Experţii pot găsi aproape orice se află într-un telefon, informează money.cnn.com, citați de Mediafax.

"Deşi acest lucru face operaţiunea mai dificilă, ştergerea unor date din telefon nu înseamnă că acestea nu pot fi găsite", a declarat Courtney Lancaster, expert în identificarea datelor de pe telefoanele mobile.

Experţii au numeroase mijloace prin care pot găsi mesaje sau fişiere şterse de pe un telefon.

O aşa-numită analiză "materială" poate să recupereze informaţiile şterse dintr-un smartphone. Atunci când o fotografie este salvată, sistemul de operare va stoca variante diferite ale imaginii în mai multe fişiere. O pictogramă poate fi în continuare disponibilă, chiar dacă poza originală nu mai există.

Infractorii obişnuiesc să îşi distrugă telefoanele pentru că realizează că informaţii de pe acestea pot fi folosite ca probe în instanţă. Deşi distrugerea telefoanelor face munca experţilor mai dificilă, identificarea datelor nu este imposibilă. "Datele sunt stocate acolo unde sunt stocate, aşa că nu ne interesează prea tare carcasa. Nici apa nu constituie întotdeauna o problemă", a mai precizat Courtney Lancaster.

Etichete: fotografii, recuperare, SMS, telefon mobil

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE