Cum poți deveni soldat 15 zile pe an și să primești și bani, fără să îți pierzi locul de muncăRezerviștii voluntari ar putea apărea în armata română din 2017, conform proiectului de lege.  

Femei militar
Femei militar

Angajații companiilor și ai instituțiilor publice ar urma să își rotunjească venitul ca rezerviști voluntari în armată, dacă vor dori acest lucru, iar firmele la care lucrează vor fi obligate să le păstreze locul de muncă pe durata misiunii în schimbul unor compensații financiare de la stat.

Măsura este prevăzută să fie aplicată din ianuarie 2017. Acum, proiectul a fost înscris pe ordinea de zi a Senatului și este pe punctul de a fi adoptat, după ce a primit avizul Guvernului și al Camerei Deputaților, în 2011.

Proiectul pregătit prevede că orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18-55 ani, care îndeplinește baremurile de selecție, poate încheia cu Ministerul Apărării un contract individual pe o durată inițială de minimum 4 ani, prelungit ulterior cu câte 3 ani, prin care se angajează ca, în caz de necesitate, să facă parte din armată.

Pentru a deveni rezervist voluntar nu este necesar ca persoana respectivă să fi făcut armata. După o selecție derulată de Ministerul Apărării, doritorul va urma un program de instrucție și nu va mai putea renunța la statutul de rezervist decât dacă restituie statului banii cheltuiți cu pregătirea sa.

Mai multe, pe profit.ro

Etichete: armată, soldat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE