Cum pune Negoiţă alei şi trotuare de 12 mil. euro,peste alte lucrări similare dintr-un alt contractPrimăria Sectorului 3, condusă de social-democratul Robert Negoiţă vrea să repare, în următorii patru ani, toate aleile şi trotuarele din sector, printr-un acord-cadru ce ar urma fie încheiat cu maxim trei firme. Pentru aceste lucrări, Sectorul 3 este dispus să plătească până la 12 milioane de euro. Numai că, o parte din lucrările pe care intenţionează să le facă administraţia locală se mai găsesci şi într-un alt acord-cadru tot de patru ani ce vizează reparaţia curentă a străzilor, inclusiv a trotuarelor din Sectorul 3. 

Potrivit anunţului de participare publicat de administraţia locală în Sistemul Electronic ce Achiziţii Publice (SEAP), Primăria condusă de Negoiţă intenţionează să contracteze lucrări de alei şi trotuare în Sectorul 3, cu o garanţie de doi ani. Conform caietului de sarcini aferent acordului-cadru ce se va încheia cu cel mult trei firme de construcţii, în următorii patru ani ar urma să fie refăcute toate aleile şi trotuarele din Sectorul 3, lucrări pentru care administraţia locală este dispusă să plătească până la 44.853.705 lei fără TVA, adică 55.618.594 lei cu TVA (12,3 milioane euro). 

Numai că, Primăria Sectorul 3, a mai prins lucrările de reabilitare a trotuarelor şi într-un alt acord-cadru pe patru ani privind "lucrări de reparaţii curente a străzilor", în valoare totală de peste 26 milioane de lei (5,8 milioane euro) cu TVA, acord anunţat de administraţia locală în SEAP în luna ianuarie 2014. Din aceşti bani, edilul îşi propunea atunci să schimbe bordurile, să repare trotuarele şi carosabilul deteriorat şi să aducă la acelaşi nivel asfaltul cu gurile de canal şi căminele de vizitare, după cum se specifică în caietul de sarcini de sarcini. Şi atunci, la fel ca şi acum, o parte din lucrări mai fuseseră incluse într-un alt contract de lucrări de modernizare, sistematizare pe verticală, reabilitare şi pietruire necesare sistemului rutier din sector, atribuit de administraţia locală încă din septembrie anul trecut pentru suma de 21,5 milioane lei (aprox. 5 milioane euro) fără TVA. Detalii, aici. 

Pe lângă lucrările de refacere a aleilor şi trotuarelor din Sectorul 3, administraţia locală vrea ca în următorii patru ani să demonteze şi să monteze în loc borduri mari şi mici de diverse culori (brun roşcat, verde, negru, gri, roşu şi gold), dar să şi pună pavaje cu pavele şi plăci din granit. Conform caietului de sarcini aferent acordului-cadru privind lucrări de alei şi trotuare, administraţia locală ar urma să amenajeze spaţiile verzi afectate, inclusiv să semene gazon lângă lucrările executate. 

Trotuarul de pe Bulevardul Unirii, bătaia de joc a primarului Negoiţă

În contractul de reabilitare a trotuarelor din Sectorul 3, primarul Negoiţă ar trebui să se ocupe şi de trotuarul de pe Bulevardul Unirii care a ajuns bătaia de joc a autorităţilor şi unde s-au executat lucrările ILEGAL. Detalii, aici. O lucrare începută de autoritatea locală, dar rămasă nefinalizată până în prezent, distruge la propriu imaginea centrului Capitalei. Şantierul abandonat între timp îi face pe bucureştenii care locuiesc în apropiere, dar şi pe toţi cei care trec prin zonă, să îndure condiţii greu de acceptat: spaţiul verde a fost ciuntit pentru amenajarea unei noi parcări, pistele de biciclete au fost distruse în totalitate şi neamenajate înapoi deocamdată, iar trotuarele pietonale au fost sparte şi sunt pline de nisip. Totul, fără a avea autorizaţie de la Primăria Capitalei, în administrarea căreia se află Bulevardul Unirii. 

Primăria Sectorului 3 reamenajează ILEGAL Bd. Unirii. O parte din spaţiul verde a fost sacrificat 

VEZI AICI Cum arată ciuntit unul din bulevardele cele mai cunoscute din Capitală. 

CITEŞTE ŞI 

Jaf la Primăria lui Negoiță: Prejudiciu de 38 de milioane de lei constatat de Curtea de Conturi. 

Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de 38 de milioane de lei la Primăria Sectorului 3, pentru anul 2012. În cea mai mare parte este vorba de sume achitate pe nedrept companiei de salubrizare Rosal, deținută de familia Prigoană, dar și mari sume de bani achitate pentru pomi ce nu au fost plantați niciodată. Primarul Robert Negoiță, vicepreședinte PSD, a păgubit Sectorul 3 și prin organizarea Revelionului, pentru care a plătit de două ori TVA-ul la sonorizare și lumini.   

Lucrările de anvergură în sistemul rutier al Sectorului 3 au dat bătăi de cap autorităţilor locale, de-a lungul timpului. Astfel, fostul primar al Sectorului 3 - Liviu Negoiţă (PDL) a fost nevoit să ofere explicaţii în faţa oficialilor europeni din cauza unui contract "cu dedicaţie" pentru lucrări de sistematizare pe verticală/modernizare/ranforsare/reparaţii curente/extindere apă/extindere canal în valoare de circa 10 milioane euro. Detalii găsiţi aici. Din cauza aceluiaşi contract ţara noastră a fost avertizată de Uniunea Europeană asupra declanşării procedurii de infringement, după cum B365.RO a scris aici. 

Etichete: contract schimbare borduri Sectorul 3, Robert Sorin Negoiţă, Sectorul 3

0/11 COMENTARII
Nume*
14 dec 01:04
+0
VOTURI
-0
Taking the ovwrviee, this post hits the spot http://bzcrfkxidi.com [url=http://igdnicb.com]igdnicb[/url] [link=http://lblidwsrjx.com]lblidwsrjx[/link]
Nume*
12 dec 15:47
+0
VOTURI
-0
what's the matter with the polepe in this city?!@Gracie: I bet he thought that!@Verde Ursuz: and it wasn't even night or something but plain daylight! Yeah, I was a bit shaken. I really need to buy a pepper spray!
Nume*
11 dec 12:47
+0
VOTURI
-0
well, asking for the preefct pick up line would be the smallest issue. stalking you was really the creepy part of the story, thank God you lost him. every day I am reminded that Bucharest is full of insane, creepy, freaky weirdos.
bogdan
08 apr 12:02
+0
VOTURI
-0
chiar era necesar sa se faca zidurile acelea? In loc sa faca simplu, cat mai putin beton si asfalt ca orasul e sufocat, ai nostri fac invers. Dar ne -o meritam din cauza ca ii ignoram, in loc sa protestam in fata primariei sau le blocam utilajele.

Sper ca primarii astia sa aiba mormantul cat loc au lasat pentru copaci.
Geo
28 mar 23:06
+0
VOTURI
-0
Horia sigur ai nevoie de tratament psihiatric,sunt un locuitor al Bucurestilui ca si tine (nu sunt Liviu Negoita),tu crezi ca Negoita citeste comentariile noastre ? Sau crezi ca-i pasa? Eu zic ca nu le pasa la nici unii dintre primarii Capitalei.
Cris
28 mar 16:49
+0
VOTURI
-0
NISTE CRIMINALI, IESITI IN STRADA !!!
Horia
28 mar 16:42
+0
VOTURI
-0
Domnu' Liviu, pardon, Geo!
Si daca inainte masinile parcau pe spatiul verde si mergeau pe trotuar, solutia ta a fost sa distrugi spatiul verde si sa transformi trotuarele in sosele? Mai ai frati?

Hai sa gandim impartial. La parcari ilegale sa se dea amenzi serioase. Bani la bugetul Primariei.
Tu, in schimb, propui sa distrugem spatiile verzi doar ca sa nu mai existe parcarile ilegale. Vei ocoli aceleasi masini care merg pe trotuar, doar ca nu vor mai parca pe spatiul verde pentru ca nu mai exista!
Care-i avantajul tau? Sau probabil esti unul din soferii care ocoleau aglomeratia de pe bulevard mergand pe trotuar si te incomodau ceilalti smecheri ca tine care parcau acolo?
Geo
28 mar 13:03
+0
VOTURI
-0
Hai sa vedem lucrurile cu impartialitate si fara ipocrizie,inainte cand mergeam pe jos spre Unirii trebuia sa ma feresc de masinile care mergeau pe troutar pentru a parca inclusiv pe spatiul verde.Lucrarile efectuate de primaria sector 3 sunt net superioare de cele efectuate de primaria Capitalei vezi amenajarea din fata magazinului Unirii - o parodie si o bataie de joc-
kaa
28 mar 12:33
+0
VOTURI
-0
Asta cu amenzile e praf in ochi. Primaria capitalei amendeaza primaria de sector si totusi aia lucreaza linistiti in continuare. Pai amenzile cine le plateste, nu tot noi cetatenii? Ar trebui puscarie pentru vandalizare.

Eu daca vandalizez ma aleg cel putin cu dosar penal, daca nu puscarie, iar ei iau amenzi pe care le platim noi fraierii.
kaa
28 mar 12:30
+0
VOTURI
-0
Era o placere sa te plimbi pe jos intre Unirii si Traian/Nerva, si chiar mai incolo catre Alba Iulia. Cu copaci, verdeata, banci pe o parte si vedeai si bulevardul. Acum suntem condamnati sa ocolim masini prin parcare sau sa trecem pe langa scarile blocurilor, fara vedere apropiata la bulevard. L-au distrus pur si simplu si vad ca in ciuda reactiilor si amenzilor, nu se opresc ci lucreaza in continuare.

Sper sa se opreasca totusi la nivelul postei actuale, macar de la Unirii pana acolo sa mai avem placerea de a ne plimba pe bulevard.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h