Cum răspunde ASPA la acuzațiile Vier Pfoten privind ridicarea abuzivă a câinilor din clinică VIDEOVier Pfoten acuză ASPA că a ridicat abuziv, din clinica pe care fundaţia o avea în folosinţă, 18 câini aflaţi în tratament, din care unul nu a mai putut fi găsit. ASPA susţine însă că a ridicat câinii pentru că fundaţia nu avea documente pentru ei.

Vier Pfoten: Hingherii ne-au ridicat abuziv 18 caini. ASPA: Nu aveau documente pentru ei VIDEO
Vier Pfoten: Hingherii ne-au ridicat abuziv 18 câini. ASPA: Nu aveau documente pentru ei VIDEO

Fundaţia Vier Pfoten arată că, în cei doi ani în care a folosit spaţiul de la ADP Sector 6, a sterilizat 3.000 de câini, cu şi fără stăpân, din fonduri proprii, iar ridicarea animalelor de către ASPA s-a făcut în mod abuziv şi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a anunţat că, în 21 martie, a ridicat aproape 90 de câini dintr-un adăpost care funcţiona în incinta Administraţiei Domeniului Public (ADP) din Sectorul 6, pentru că nu exista o evidenţă a animalelor.

Din cei 89 de câini ridicaţi, 19 aveau crotaliu cu serie şi microcip atestând că aparţin Fundaţiei Vier Pfoten, alţi 25 aveau crotaliile Vier Pfoten, însă fără serie si fără microcip, 23 de câini erau fără crotaliu şi fără microcip, 19 fuseseră microcipaţi de ASPA, toţi aceştia fiind şi sterilizaţi, iar trei câini erau nesterilizaţi, nemicrocipaţi şi nu aveau crotalii, a precizat coordonatorul de proiect ASPA Răzvan Băncescu.

Vier Pfoten, care de doi ani sterilizează câini cu şi fără stăpân într-o clinică aflată în imediata vecinătate a acelui adăpost, pusă la dispoziţie de Primăria Sectorului 6 în baza unui protocol, precizează că, din cei 90 de câini ridicaţi de ASPA, doar 18 erau sub îngrijirea fundaţiei şi aceştia se aflau în ţarcurile post-operatorii ale clinicii, închise cu lacăt.

"Restul câinilor se aflau într-un adăpost situat în imediata vecinătate a clinicii, sub îngrijirea unor voluntari care încheiaseră, separat de Vier Pfoten, o înţelegere cu Primăria Sectorului 6 pentru adăpostirea câinilor în padocurile de pe teritoriul ADP 6. O parte din câinii din adăpost (neaparţinand Vier Pfoten) fuseseră sterilizaţi şi microcipaţi de Vier Pfoten, de unde şi confuzia domnului Băncescu. Toţi cei 18 câini din îngijirea Vier Pfoten erau înregistraţi în registrele organizaţiei, fiecare având fişă proprie", arată reprezentanţii fundaţiei într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Deşi a chemat Poliţia (există plângere înregistrată), Vier Pfoten nu şi-a putut recupera niciun câine vineri, ci abia luni, de la adăpostul Bragadiru", precizează organizaţia.

În 24 martie, Vier Pfoten şi-a recuperat 17 din cei 18 câini duşi la adăpostul Bragadiru, unul fiind de negăsit, mai spun reprezentanţii fundaţiei.

Totodată, contrar celor spuse de Băncescu, Vier Pfoten afirmă că nicio maşină a fundaţiei nu a împiedicat acţiunile hingherilor, ceea ce "poate fi confirmat de către reprezentanţii Poliţiei Locale care au blocat celor doi reprezentanţ ai Vier Pfoten accesul încă de la intrarea pe teritoriul ADP 6".

Potrivit lui Băncescu, câinii ridicaţi în 21 martie de ASPA au fost transportaţi la adăpostul Primăriei Capitalei de la Bargadiru pentru înregistrare, reprezentanţii ASPA comunicând, la momentul ridicării animalelor, faptul că acestea pot fi luate înapoi doar după ce vor fi prezentate documentele de înregistrare.

Mai multe detalii, pe MEDIAFAX.

 

CITESTE SI: Vier Pfoten acuză: Hingherii ASPA au vandalizat clinica veterinară a ONG-ului și au ucis patru câini 

Etichete: Bragadiru, vier pfoten

0/1 COMENTARII
Victor
29 Mar 08:04
+0
VOTURI
-0
Vad numai articole despre cainii din Bucuresti, de parca asta ar fi marea problema a Capitalei. Dar de ce nu scrie nimeni si despre numarul mare de sobolani? In sectorul 3 e plin, ii poti vedea ziua in amiaza mare mai ales in zona metroului Titan si nu vad pe nimeni facand ceva.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE