Cum recuperează bugetarii zilele libere de 2 şi 3 mai din vacanţa prelungită de PaştiGuvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere pentru salariaţii din sectorul public astfel încât bugetarii să aibă vacanţă prelungită de Paşti. Potrivit Executivului, recuperarea zilelor libere se poate face fie integral în alte două zile de lucru, fie eşalonat pe parcursul mai multor zile, prin prelungirea timpului de lucru. 

Cum recupereaza bugetarii din Sectorul 1 zilele libere de 2 si 3 mai din vacanta prelungita de Pasti
Cum recuperează bugetarii din Sectorul 1 zilele libere de 2 şi 3 mai din vacanţa prelungită de Paşti

Administraţia Sectorului 1 a optat pentru a doua variantă de recuperare a zilelor libere din datele de 2 şi 3 mai 2013. Astfel, zilele stabilite ca libere vor fi recuperate de către angajaţii aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 prin prelungirea cu o oră a timpului zilnic de lucru, se menţionează în decizia administraţiei locale. 

Conform sursei citate, bugetarii din primăria condusă de edilul Andrei Chiliman vor sta câte o oră în plus la serviciu în perioada 8-12 aprilie 2013, 15-19 aprilie 2013, 22-26 aprilie 2013 şi pe 29 aprilie 2013.

În aceste condiţii, programul de lucru este desfăşurat potrivit planificărilor în zilele de luni până joi în intervalul orar 08.00 - 17.30, iar în zilele de vineri în intervalul orar 08.00-15.00. 

Pentru orele lucrate suplimentar în această perioadă nu se va acorda timp liber corespunzător. 

Zilele de 2 şi 3 mai nu vor fi însă libere şi pentru magistraţi şi alte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu cu termen în acele zile şi nici "participanţilor" în aceste procese, se arată în actul normativ emis de Guvern. De zile libere nu vor beneficia nici angajaţii Trezoreriei.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a cerut Guvernului să declare 2 şi 3 mai drept zile libere, pentru ca ziua liberă 1 Mai să fie legată de sărbătoarea de Paşti, din 5 mai 2013. 

Citește și Când şi care sunt restul zilelor libere de la serviciu, în 2013

Etichete: 1 Mai, Andrei Chiliman, realitatea, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE