Cum s-a transformat industria cazinourilor. De la cazinouri fizice la cazinouri onlineIn ultimii ani, datorita dezvoltarii tehnologiei, tot mai multe industrii si-au mutat deja activitatea in online. Pentru cele mai multe dintre industrii aceasta mutare s-a soldat cu cresteri ale veniturilor, iar printre acestea se numara si industria jocurilor de noroc.

Cazino
Cazino
Foto: Suhtterstock

Industria cazinourilor in Romania

Potrivit ultimelor studii realizate de PwC Romania, piata romaneasca a jocurilor de noroc a raportat cresteri de la un an la altul. Anual, tot mai multi romani isi indreapta atentia catre jocurilor de noroc, indiferent ca este vorba despre cazino online sau offline.

Jocurile de noroc au un impact pozitiv asupra PiB-ului Romanesc. In plus, a creat de-a lungul anului numeroase locuri de munca. In 2012, piata romaneasca a jocurilor de noroc a fost de aproximativ 650 de milioane de euro, reprezentand 0,23% din piata europeana.

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca industria jocurilor de noroc si a pariurilor a generat, in 2012, direct sau indirect, 709 milioane de euro din PIB-ul romanesc (0,5% din total) si a creat 38.500 de locuri de munca care au avut o contributie totala la bugetul de stat de 333 milioane euro ca taxe de salarizare.

Cifrele provenite din incasarile generate de jocurile de noroc, inclusiv cazino online, si incasate de stat in 2017 au fost de nu mai putin de 1 miliard 314 milioane de lei, conform informatiilor oferite de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, potrivit profit.ro.

Asadar, jocurile de noroc joaca un rol important pentru economia Romaniei. Insa cine sunt persoanele interesate de aceasta industrie?

Conform cifrelor care reies din urma unui studiu efectuat de PwC, in 2017, doar 0,6% din populatia Romaniei este pasionata de jocuri de noroc, adica aproximativ 98.000 de romani. Cei mai multi jucatori sunt barbati – 82% – si 18% sunt femei. Dintre acestia, 47% sunt necasatoriti, 45% casatoriti, iar 8% divortati si provin preponderent din mediul urban 70%. Majoritatea au educatie medie si peste medie si genereaza venituri medii lunare, pe gospodarie, de aproximativ 2.500 de lei.

Motivele pentru care joaca sunt diverse. Cei mai multi joaca pentru bani, altii joaca pentru distractie sau pentru a petrece timp cu prietenii, iar altii sunt dornici de adrenalina.

Cazino online sau cazino fizic?

Cazinourile terestre au propriul lor farmec, insa traim intr-o era moderna, in care comoditatea si lipsa timpului joaca un rol important in vietile multora dintre noi. Iar aici, un rol important il joaca cazinourile online, insa acestea au si alte avantaje. Iata care sunt acestea:

  • Comoditate si posibilitatea de a juca la orice ora, de oriunde – avantajul de a apela la un cazino online este ca oamenii pot juca oricand, de oriunde. Asadar, fie ca se afla acasa, intr-un mijloc de transport in comun, sau la iarba verde, romanii au posibilitatea de a intra prin intermediul unei simple aplicatii intr-un cazino virtual.

  • Ideale pentru incepatori – Cei care vor sa invete regulile jocurilor, pot face acest lucru online. Exista multe site-uri si aplicatii de cazinouri care permit jocuri gratuite, in care jucatorii nu trebuie sa faca pariuri, astfel incat sa poata exersa si sa invete cum se joaca, fara sa piarda bani.

  • Numeroase promotii – spre deosebire de cazinourile clasice, in cele online exista mai multe promotii si optiuni de joc. De asemenea, cazinourile online ofera o varietate mai mare de jocuri deoarece nu sunt limitate de spatiul disponibil.

Singurul lucru care lipseste in cazul unui cazino online este atmosfera din cazinourile clasice. In cele mai multe cazinouri din lume exista o senzatie de lux si stil, acestea fiind concepute pentru a arata ca niste palate. De asemenea, cazinourile reale le permit jucatorilor sansa de a socializa si de a intalni oameni noi la masa. 

Cu toate acestea, nu se poate face o comparatie reala intre cazinourile clasice si cele online, deoarece au principii diferite, iar fiecare dintre acestea au avantaje si dezavantaje.

Image: Shutterstock.

 

Etichete: cazino, cazinouri online, industria cazino, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE