Cum s-a văzut ECLIPSA DE SOARE din spațiile special amenajate. GALERIE FOTO&VIDEO de la Curtea VecheBucureștenii care au dorit să observe eclipsa parțială de soare de vineri au avut ocazia să o facă la Palatul Voievodal Curtea Veche, alături de experții Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu" din Capitală. 

Observatorului Astronomic Vasile Urseanu din Capitală este închis pentru reparaţii, astfel că bucureștenii care au dorit să urmărească eclipsa cu ajutorul telescoapelor au fost aşteptaţi la Palatul Voievodal Curtea Veche vineri, între orele orele 10.30 şi 13.05. După cum au declarat reprezentanții Muzeului Municipiului București, instituție de care ține Palatul Voievodal Curtea Veche, la eveniment au venit peste 200 de oameni.

Expertul în astronomie Adrian Șonka a oferit explicaţii celor prezenți şi a realizat şi o proiecţie, cu un telescop şi o hârtie albă, astfel încât aceștia să vadă momentul eclipsei.

"Asta e una dintre eclipse. O să mai fie una spre sfârşitul anului, dar n-o s-o mai vedem la noi. O eclipsă totală va fi în 2081", a explicat Șonka.

Eclipsa a început, la București, la ora 10.48, a avut maximul în jurul orei 11:55 și s-a încheiat la ora 13:04, având o durată medie pentru țara noastră de două ore și 20 de minute.

VEZI AICI IMAGINI CU ECLIPSA, CAPTATĂ DIN BUCUREȘTI

Etichete: curtea veche, eclipsa 20 martie, eclipsa bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE