Cum s-au "pierdut" 250.000 de buletine de vot în CapitalăAproximativ 250.000 de buletine de vot nu ies la socoteală în tabelul BEC cu rezultatele provizorii ale alegerilor locale din Bucureşti, realizat în programul Excel. În sectorul 1, unde candidatul USB Clotilde Armand a contestat fără succes alegerile, după ce a pierdut în faţa candidatului PSD, peste 10.000 de buletine de vot pentru primarul de sector ies lipsă, din calculele făcute la secţiile de votare din sectorul 1, aşa cum apar ele pe site-ul Biroului Electoral Central, scrie gandul.info.

 ALEGERI LOCALE
ALEGERI LOCALE

Neconcordanţele apar la secţii de votare din toate sectoarele şi nu doar în cazul buletinelor de vot pentru primar de sector, ci şi pentru Primarul General, Consiliul Local sau Consiliul General al Capitalei.

în multe cazuri, numărul voturilor valabil exprimate, adunat cu cel al voturilor anulate şi cu cel al buletinelor de vot nefolosite nu corespunde cu numărul buletinelor de vot primite la secţiile respective de votare.

La 5 dintre cele 6 secţii de vot unde discrepanţele sunt foarte mari în sectorul 1, candidata USB Clotilde Armand a pierdut în faţa candidatului PSD Dan Tudorache.

Cea mai mare discrepanţă din Bucureşti se regăseşte în sectorul 4, la o secţie de vot unde nu ies la socoteală, în total, aproape 23.000 de buletine de vot.

În total, peste 250.000 de buletine de vot ies în minus faţă de cele care au fost declarate ca primite înainte de începerea procesului de votare.  „Şi mie mi se pare ciudat. Dacă discrepanţele sunt atât de mari, fie poate fi o eroare de înscriere în procesele verbale şi asta e problema preşedinţilor de secţii de votare, fie să fie altceva şi asta trebuie să spună birourile electorale de sector, ei sunt în legătură cu cei din secţiile de votare", a explicat un membru al BEC pentru  gandul.info.

În sectorul 1, unde alegerile pentru funcţia de primar sunt contestate de USB, după ce candidata Clotilde Armand a pierdut alegerile cu câteva procente în faţa candidatului PSD Dan Tudorache, cel puţin la momentul numărării a 99% din voturi, diferenţa la buletinele de vot pentru primar este de 10.817 în minus, iar la o secţie au ieşit 37 de buletine de vot pentru primar în plus.

În 5 dintre cele 6 secţii de votare din sectorul 1 unde discrepanţele depăşesc 50 de buletine de vot pentru primar, Clotilde Armand a pierdut în faţa lui Dan Tudorache. În total, discrepanţe pentru buletinele de vot pentru primarul de sector apar în 23 de secţii de votare din sectorul 1.

În sectorul 2, există 7 secţii de votare unde discrepanţele sunt mari, de ordinul sutelor sau miilor, între numărul de buletine de vot primite şi suma voturilor valabil exprimate, a celor nule şi a buletinelor de vot declarate nefolosite.

În sectorul 3, câştigat de Robert Negoiţă (PSD) cu un scor de aproximativ 60%, există 22 de secţii de votare unde, conform cifrelor înregistrate în tabelul de la BEC, nu ies la socoteală buletinele de vot primite înaintea începerii procesului electoral. 

În sectorul 4, cele mai mari discrepanţe, de ordinul sutelor sau miilor de buletine de vot, se înregistrează în 11 secţii de votare.

În sectorul 5, cea mai mare discrepanţă între buletinele de vot primite şi suma celor folosite şi celor declarate nefolosite apare la secţia de votare 948 din Licelul Ion Barbu. Aici ies în minus câte 3.600 de buletine de vot pentru primarul general, primarul de sector şi consiliul local, iar pentru consiliul general ies în minus 3.601 buletine de vot.

În sectorul 6, cea mai mare discrepanţă la buletinele de vot declarate apare la secţia 1.201, din incinta şcolii 117. Aici, au ieşit în minus câte 1.200 de buletine de vot pentru primarul general şi Consiliul General, 1.100 pentru primarul de sector şi 1.300 pentru consiliul local.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, buletine de vot Bucuresti alegeri locale

0/3 COMENTARII
Cris
10 iun 06:37
+0
VOTURI
-0
E vrajeala curata acest articol tabloid preluat cu Copy si Paste din Gandul. Cum drk sa iasa 23.000 de buletine lipsa la o singura sectie de votare cand sunt max 1500 de persoane inscrise in listele permanente ???? Nici cifrele de ordinul miilor de buletine de vot lipsa nu sunt plauzibile. E posibil sa fi fost presedinti de sectii de votare tembeli care, in loc sa treaca numarul de buletine de vot primite (seturi de 4 buletine de vot) le-au adunat si le-a dat o cifra de 4x mai mare si de acolo si diferentele imense.
nucu retard
09 iun 14:51
+0
VOTURI
-0
Tragedia mare nu e ca a pierdut frantuzoaica ci ca exista inapoiati ca nucu
nucu
09 iun 14:09
+0
VOTURI
-0
tragedie. a pierdut clotilde. vai,vai. de ce se mira ? sa-l intrebe pe prostanac, scuze, mircica geoana, cum este cu seara mare, dimineata mic. ca asta vine de la paris, unde nu au disparut sute de mii de buletine ci au aparut cateva sute de mii. atunci a fost ok bai gandule ? japite ordinare, nu stiti cum sa mai faceti sa justificati banii luati pentru lins c.... la munca analfabetilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE