Cum să te angajezi la Oracle, IBM, HP, Dell, BCR, BRD şi KFC. TOP 10 sfaturi practice la angajareANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. Joi şi Vineri, pe 22-23 octombrie, va avea loc târgul de carieră Angajatori de TOP. La eveniment vor participa 100 de companii care oferă peste 4.000 de oportunități de carieră, joburi deschise atât pentru profesionişti, cât şi pentru persoane entry-level. Organizatorii evenimentului pun la dispoziţia participanţilor un set de 10 sfaturi oferite de companii candidaţilor care sunt în căutarea unui job. 

Cum sa te angajezi la Oracle, IBM, HP, Dell, BCR, BRD si KFC. TOP 10 sfaturi practice la angajare (Foto cariereonline.ro)
Cum să te angajezi la Oracle, IBM, HP, Dell, BCR, BRD şi KFC. TOP 10 sfaturi practice la angajare (Foto cariereonline.ro)

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. În cadrul târgului din această toamnă vor fi prezente 100 de companii cu planuri importante de recrutare, angajatori care reprezintă domeniile: IT&Telecom, Servicii şi Outsourcing, Finanțe-Bănci, Inginerie, Retail, Consultanță, FMCG, Turism etc.

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. Pregătirea pentru întâlnirea cu angajatorii este foarte importantă şi contează destul de mult în procesul de angajare. Aşadar, este esenţial pentru candidaţi să îşi cunoască obiectivele şi aşteptările în raport cu noul loc de muncă, însă la fel de important este să cunoască şi aşteptările angajatorilor.

În urma centralizării informaţiilor primite, organizatorii târgului de carieră ANGAJATORI DE TOP au întocmit un clasament al primelor zece sfaturi pe care angajatorii le au pentru cei care sunt în căutarea unui job.

TOP 10 SFATURI PENTRU ANGAJARE, oferite de angajatorii prezenţi la ANGAJATORI DE TOP:

1. Să îşi actualizeze în mod constant CV –ul;
2. Să se informeze despre companie şi specificul activităţilor acesteia;
3. Să aplice la poziţiile disponibile în conformitate cu pregătirea şi abilităţile sale;
4. Să trateze cu seriozitate toate etapele de selecţie;
5. Să aibă o atitudine deschisă, comunicativă în discuţia cu reprezentanţii companiilor;
6. Să fie pregătit pentru un interviu cu exemple cât mai relevante din experienţa sa;
7. Să fie permanent conectat la pulsul pieţei muncii, în special în domeniul său de activitate;
8. Să îşi asigure un update la nivelul standardelor și al tehnologiilor utilizabile în profesia sa, fluența limbii engleze şi, eventual, a unei alte limbi străine.
9. Să participe la activităţi şi evenimente unde poate întâlni compania în cadrul căreia îşi doreşte să se angajeze;
10. Dacă sunt candidaţi fără experienţă să se implice în programe de internship, workshopuri, cursuri, concursuri, portofolii şi proiecte project based. 

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. În urma participării la evenimentul Angajatori de TOP, candidații care aplică fie la stand, prezentând fizic CV-ul, fie aplicând ulterior online, vor intra automat într-un proces de recrutare şi selecţie. În urma selecţiei vor fi contactaţi candidaţii potriviţi pentru posturile deschise, iar după o scurtă discuţie telefonică, aceştia vor fi invitaţi şi la sediul companiei pentru a avea o întâlnire formală, sub forma unui interviu. De obicei, procesul de selecţie este format din 2 sau 3 interviuri, incluzând sau nu o probă practică, în funcţie de tipul postului.

4.000 de job-uri la ANGAJATORI DE TOP. Oracle, Xerox, Dell, HP, KFC şi Metro ANGAJEAZĂ la Bucureşti 

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. Câteva dintre companiile care au confirmat prezența la Angajatori de TOP Bucureşti: Adecco, Microsoft, Misys Financial Software, Wipro Business Process Services, Xerox, Kaufland România, KFC, McDonald's România, Stefanini România, Urgent Cargus, Temenos, Societe Generale European Business Services, Intralinks, Allianz Worldwide Partners, Computer Generated Solutions România, TELUS Internaţional Europe, BearingPoint România, TELEKOM ROMÂNIA, METRO SYSTEMS România, Arcelor Mittal, Automatic Data Processing (ADP) România, Luxoft România, UTI Group, BCR, Genpact, Hewlett-Packard, IBM, Oracle, Vodafone Shared Services România, WNS România, 1&1, NN Asigurări de Viaţă, DB Schenker SSC, Dell, SNC Lavalin, Groupama, Carrefour, Amoma.com, OTP Bank România, Accenture, DB Global Technology, Ericsson Telecommunications România, Federal Mogul Motorparts, Grup Renault România, Teamnet Internaţional, Raiffeisen Bank etc. 

Angajatori de TOP Bucureşti va avea loc joi, 22 octombrie, în intervalul 10.00-17.00 și vineri, 23 octombrie, în intervalul 10.00-19.00, la Sala Palatului. 

Citeşte şi ANGAJATORI DE TOP. Ce beneficii salariale neobişnuite oferă companiile multinaţionale angajaţilor

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. Statisticile arată că majoritatea companiilor oferă remunerații financiare în intervalul 700–1000 € pentru poziţiile middle-level, pachete de relocare, precum și beneficii neconvenționale precum organizarea de schimburi interculturale, existența unor spații de relaxare speciale pentru angajați, precum game rooms și biblioteci. În cadrul ediției din această toamnă, vizitatorii au posibilitatea să se înscrie la 30 conferințe și workshop-uri susținute de companiile prezente.

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. Din experiența edițiilor anterioare, recrutorii și-au îndeplinit în proporții ridicate planurile de recrutare. Peste 36% dintre aceștia au declarat că au avansat discuții cu 10-20 de candidați, 25% dintre angajatori au abordat între 20-50 de candidați în vederea recrutării, iar 25% dintre specialiștii HR au demarat discuții în vederea angajării cu mai puțin de 10 candidați prezenți la Angajatori de TOP, în timp ce 15% au iniţiat discuţii cu între 50-100 de candidaţi şi peste 100 de candidaţi.

"Cu ocazia târgului de joburi Angajatori de TOP, firma DB Schenker Global Services Europe lansează campania "Follow the bubbles", prin care intenţionăm să recrutăm un număr de 50 de noi colegi cu spirit de aventură până la sfârşitul anului 2015, urmând ca până în anul 2019 să fim o echipă de 600 de angajaţi. Poziţiile noastre sunt în domeniul contabilităţii şi se adresează în special tinerilor absolvenţi de studii superioare precum şi cunoscătorilor de limbi străine. Urmăreşte panourile amplasate prin oraş pentru a afla ce ne reprezintă pe noi ca şi echipa", declară Roxana Coman, Recruitment Specialist DB Schenker Global Services Europe.

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. "BearingPoint are în prezent 230 angajaţi în România, oferind consultanţă de management clienţilor din domenii foarte variate, în peste 160 de proiecte internaţionale. Căutam candidaţi talentaţi, proaspăt absolvenţi şi studenţi în an terminal, dar şi candidaţi cu experienţă consistentă în oricare din domeniile: implemetare şi suport SAP, raportare financiar-bancară, Data Warehouse, Java, Javascript, PHP, HTML, C#, .net, SharePoint, SQL, IT security, Informatică PowerCenter, BI, aplicaţii mobile, care să se alăture echipei noastre, pregătiţi să accepte provocarea continuă de a călători şi a de a lucra într-un mediu de lucru internaţional", spune Raluca Baicu, Manager Resurse Umane BearingPoint.

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. Estimările companiilor în privinţa salariilor variază în funcţie de nivelul de experienţă, iar aceste valori pot fi puternic influenţate de specializarea candidatului, rezultatele obţinute anterior, experienţă relevantă pe o poziţie anterioară, etc. Oportunitățile de carieră prezentate de companii depășesc salariile medii din România și sunt deschise pentru orice nivel de carieră, atât pentru persoane senior-level cât și pentru cele entry-level. În urma informațiilor primite din partea companiilor, a reieșit că pentru poziţiile entry-level angajatorii oferă o remunerație cuprinsă în intervalul 300-400 €, iar pentru cele middle-level între 700–1000 €. Pentru pozițiile dedicate candidaților senior-level remunerația este cuprinsă între 700-1500 €, iar în anumite cazuri, salariile pot depăşi nivelul de 1500 €, informează organizatorii târgului ANGAJATORI DE TOP. 

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. În plus, companiile oferă și o serie de alte beneficii non-salariale. În urma rezultatelor studiului "Cei mai doriți angajatori 2015" a reieșit că principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidați să se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii şi posibilitatea de dezvoltare profesională. La această ediție, Angajatori de TOP Bucureşti, aproximativ 38% dintre angajatori oferă pachete de relocare pentru candidații pe care îi selectează. Așadar, angajatorii urmăresc să recruteze candidați bine-pregătiți din toate zonele țării, în concordanță cu pregătirea și experiența acestora.

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. În plus faţă de beneficiile menţionate mai sus, există angajatori care se axează pe alte metode prin care să mențină candidații satisfăcuți și motivați la job. Printre acestea se numără existența unor spații dedicate relaxării, precum game rooms și biblioteci. În plus, unele companii pun la dispoziția angajaților și metode neconvenționale precum biciclete, disponibile pentru angajați sau posibilități de dezvoltare profesională prin organizarea de workshop-uri sau cursuri în centrele din țară sau în străinătate. Fie că este vorba de călătorii sau experiențe unice (ex: zbor cu parașuta etc.), masaj la birou, existența unui Hall of Fame pentru angajați, precum și produse personalizate sau carduri de reduceri, numeroase companii pun la dispoziția angajaților săi și alte beneficii care să îi ajute pe aceștia să se dezvolte armonios la locul de muncă.

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. Aspecte semnalate de companii. Ce probleme întâmpină candidații în etapele de recrutare? Una dintre cele mai frecvente greșeli ale candidaților este modul în care se prezintă la interviu (54%), pe a doua poziție se situează redactarea CV-ului, 23% dintre angajatori semnalând acest fapt, în timp ce, pe a treia se situează o înțelegere defectuoasă a modului de aplicare la pozițiile disponibile (17%), urmate de redactarea scrisorii de intenţie (3%), respectiv negocierea salariului (3%). La ediția din această toamnă Angajatori de TOP, va exista un stand, CV Experts, unde specialiști HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere în ceea ce privește redactarea CV-urile vizitatorilor, pentru a le mări șansele de angajare.
Peste 30 de workshop-uri și conferințe la Angajatori de TOP Bucureşti.

ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. SkillShops: În cadrul acestor workshop-uri candidații pot afla sfaturile specialiștilor în recrutare, ce poziții sunt deschise în companii, dar vor avea posibilitatea să dezvolte și abilități importante, precum comunicare eficientă, tehnici de negociere și vânzare, munca în echipă, stiluri de leadership, orientarea către client, managementul timpului, metode de prioritizare și eficientizare, etc. Companii care susțin astfel de workshopuri la Angajatori de TOP Bucureşti: Accenture (Leadership - work, dedication, passion), Mc Donald's România (Dezvoltarea carierei la Mc Donald's), BCR (Oameni ca ei au nevoie de oameni ca tine. Vino să afli cum poți îmbina pasiunea ta cu job-ul la BCR), Telus Internaţional Europe (Creativity and innovation workshop), DB Schenker SSC  (Understanding career paths – plan for success), Genpact (GATEWAY Trainee Program), Telekom România (Get ready for the interview), Hewlett-Packard (Virtual teams @HP), REWE România (Oportunități de carieră la REWE România Penny Market), CHEP.COM (Inspiring careers - how to set your development goals and achieve them), Oracle (Landing your Oracle #dreamjob-step by step), Libra Internet Bank (Începe-ți cariera în Banking la Libra Internet Bank), Computer Generated Solutions România (How to approach different types of clients), Vodafone ( Your First Job @ Vodafone & Vodafone Shared Services România), Societe Generale European Business Services (Model de interviu comportamental pentru angajare în SG EBS), Automatic Data Processing (ADP) România (Be the top candidate! Win them over!), Educativa (Edmundo-Oportunități de studii în străinătate).
TechLabs: Aceste workshop-uri vor oferi informații despre ultimele noutăți și cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT.  Companiile care vor susține TechLabs la Angajatori de TOP Bucureşti: IBM (The Blue Internship experience: IT&C Consultancy & Project Management și The Blue Internship experience: Programming & Databases), InCrys (Modern Project Management Approaches), Oracle (Use your #OracleTalent to get to your dream job), Ericsson Telecommunications România (IT for better living), Stefanini România (Estimating Workloads), Dell (Bring everything you are) şi 1&1 (An introduction to Internet Real Estate).
ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. TechTalks: În cadrul acestor conferințe, specialiști din companii precum IBM, BearingPoint, Bitdefender, Accenture, Intel le vor prezenta participanților detalii  despre ultimele tehnologii utilizate și cum funcționează acestea, dar și beneficiile, provocările întâlnite şi metodologiile de lucru pe care le folosesc aceştia. Conferințele TechTalks de la Angajatori de TOP Bucureşti sunt: Agile Estimating & Planning, Software Development, Web & Mobile Innovations.
ANGAJATORI DE TOP 2015, BUCUREŞTI. Detalii despre eveniment, companiile participante și programul workshop-urilor pot fi regăsite la secțiunea dedicată târgului pe www.hipo.ro.

Etichete: angajatori de top, BCR, BRD, dell, HP, IBM, kfc, Oracle, sfaturi angajare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE