Cum să te ferești de spărgători, de RevelionPentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranţă, Poliţia Română recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, atunci când pleacă de acasă.

Perchezitii in Bucuresti la hotii din locuinte
Percheziţii în Bucureşti la hoţii din locuinţe
Foto: bestfm.ro

Încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode: colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere sau instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă, deszăpezirea aleii din faţa casei, pentru cei care locuiesc la curte!

Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul!

Încuiaţi uşile şi geamurile chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute!

Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în locuinţă!

Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa!

Nu lăsaţi indicii despre bunurile deţinute în locuinţă, prin depozitarea ambalajelor acestora la vedere – pe balcon, la uşă, lângă pubela de resturi menajere!

Este indicat să păstraţi fotografii ale bunurilor cu o valoare ridicată şi o listă cu elementele de identificare ale acestora. Dacă locuinţa dumneavoastră este spartă, un inventar detaliat poate duce la identificarea mai uşoară a bunurilor furate.

Dacă sesizaţi o spargere anunţaţi imediat POLIŢIA.

Prin pătrunderea într-o locuinţă a cărei uşă a fost spartă sau forţată se pot şterge urme esenţiale pentru prinderea autorilor.

Etichete: hoţi, Revelion, spargere, tâlhar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h