Cum scapi de aglomeraţie în drumul spre mare. Cinci rute alternativeÎn fiecare weekend, drumul către și dinspre litoral se aglomerează, iar șoferii sunt nevoiți să petreacă și zeci de minute blocați în trafic. Există însă câteva rute alternative care va poate scăpa de aglomerație. 

Cum scapi de aglomeratie in drumul spre mare. Cinci rute alternative
Cum scapi de aglomeraţie în drumul spre mare. Cinci rute alternative

În fiecare weekend, drumul către și dinspre litoral se aglomerează, iar șoferii sunt nevoiți să petreacă și zeci de minute blocați în trafic. Există însă câteva rute alternative care va poate scăpa de aglomerație, potrivit promotor.ro. 

Cum se iese rapid din Bucureşti către litoral

În mod normal, ruta cea mai directă e prin Dristor - Camil Ressu - Theodor Pallady şi direct pe autostradă. Din păcate, această rută e foarte aglomerată la ora de vârf, iar în perioada verii 2015 se execută şi lucrări în carosabil, şoferii pierzând aici cel puţin 30 de minute pe o distanţă de doar 2 kilometri!

Trebuie să eviţi această zonă şi să încerci să ieşi spre mare folosind ruta de lângă Dâmboviţa, pe Splaiul Unirii, cu ieşire în Centură şi apoi în A2. Există un inconvenient, şi anume conexiunea cu Centura, acolo unde trebuie să cedezi prioritatea de trecere, iar manevra spre stânga este dificilă. Dacă e aglomerat acolo, mai bine faci dreapta, apoi urmezi drumul prin Glina şi Bălăceanca - acesta are acum conexiune directă cu Autostrada Soarelui.

Cum poţi evita blocajele când te întorci spre Bucureşti

Duminica seara coloanele pot începe şi de la câţiva kilometri de Bucureşti, aşadar soluţia este să ieşi de pe autostradă la noua legătură cu DJ 301A cu Bălăceanca şi Glina, apoi pe Splaiul Unirii, dacă ai treabă spre vestul sau sudul oraşului, sau pe DJ 301 spre Pantelimon, dacă ai treabă cu nordul oraşului. Dacă blocajele anunţate sunt şi mai mari, atunci poţi ieşi chiar de la Fundulea, în special dacă ai treabă spre nordul oraşului.

Dacă vrei să ocoleşti Bucureştiul cu totul în drumul tău spre vest sau spre nord, atunci cel mai rapid este, mai ales la ora de vârf, să ieşi din A2 pe la Fundulea şi apoi să-ţi urmezi drumul spre dreapta, pe DJ 100, spre Pasărea şi Afumaţi, revenind în Centura Bucureştiului prin Voluntari. Nu recomandăm centura de sud, care are încă mari probleme pe destule porţiuni şi nu este dublată nicăieri.

Rute alternative către litoral de ales atunci când nu te grăbeşti

Dacă vii dinspre Bucureşti şi vestul ţării, poţi încerca să ieşi de pe A2 la Cernavodă şi să apuci pe drumul Rasova - Ion Corvin - Adamclisi - Cobadin - Negru Vodă (sau Topraisar, dacă mergi spre Eforii). Este în relativă bună stare, nu este un drum de viteză, are peisaje superbe care alternează podgoriile cu stepa, ruinele romane şi dacice cu mânăstirile şi peisajele deltaice cu pădurile. Adaugă circa 1.5 ore la calculul făcut în cazul în care ai fi apucat-o pe autostradă.

Etichete: A2, drum, litoral, mare, rute alternative

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE