Cum se pregătesc primăriile din Bucureşti în urma avertizării meteo de VISCOLPeste 80 de utilaje şi aproximativ 150 de persoane sunt pregătite pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe toate cele 1159 de străzi ale Sectorului 1, anunţă primăria. Şi Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a dispus măsuri specifice în vederea combaterii efectelor fenomenelor meteorologice.

Viscol in Bucuresti
Viscol in Bucureşti

Utilajele Romprest împrăștie deja material antiderapant pentru combaterea poleiului și prevenirea formării podurilor de gheață. Primăria Sectorului 1 face un apel către cetățeni ca, începând din această seară, să poziționeze autoturismele astfel încât să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, combaterea poleiului, încărcat şi transport zăpadă.

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este pregătită să intervină în perioada sezonului rece 2016-2017 cu 83 de utilaje (incluzând și pe cele de rezervă și suplimentare) dotate cu aparatură de ultimă generație.

Este vorba de abrollkippere, auto-cisterne, unimog-uri echipate cu tot ce este necesar pentru o deszăpezire promptă și eficientă a domeniului public. Utilajele sunt dotate cu un sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operațiunii de deszăpezire.

CITEŞTE ŞI COD PORTOCALIU de viscol în Bucureşti şi 11 judeţe

Totodată, minim 150 de persoane, vor acţiona în permanență (24 h din 24 h), în vederea îndepărtării manuale a zăpezii de pe trecerile de pietoni, din staţiile RATB, refugii RATB, căi de acces în instituţiile publice etc. Numărul personalului va fi suplimentat, în funcţie de condiţiile meteo.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă, 21 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

..............................

Pentru asigurarea intervenţiei prompte a operatorilor autorizaţi pentru deszăpezirea arterelor de circulaţie, Poliţia Locală Sector 6 face apel către deţinătorii autoturismelor să poziţioneze maşinile astfel încât să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, încărcat şi transport zăpadă.

Poliţiştii locali vor acţiona, cu prioritate, pentru:
- monitorizarea stării drumurilor;
- luarea măsurilor asiguratorii în cazul producerii diverselor accidente;
- acordarea de sprijin utilajelor de deszăpezire;
- fluidizarea traficului rutier;
- preluarea persoanelor fără adăpost şi transportul acestora la centrele sociale.

În plus, agenţii recomandă pietonilor sporirea atenţiei, evitarea folosirii părţii carosabile şi asigurarea înaintea traversării şoselelor.

Pentru situaţiile de urgenţă, cetăţenii pot apela 24 de ore din 24 dispeceratul Poliţiei Locale Sector 6 la numerele de telefon 021/413.16.20 sau 021/9546.

Avariile la reţeaua de apă pot fi semnalate la SC APA NOVA SA – call center: 021/207.77.77.
Avariile la instalaţiile electrice pot fi semnalate la Enel Distribuţie – 021.9291.
Avariile la reţeaua de gaze pot fi semnalate la E-On România – 0800.800.928 sau 0265/200.928.

Etichete: Sectorul 1, Sectorul 6, viscol, viscol bucuresti, vremea bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h