Cum se schimbă CODUL RUTIERCOD RUTIER 2014: Guvernul a publicat un nou proiect de modificare a Codului Rutier, informează România tv.

Noul COD RUTIER, in Senat: Ce ii asteapta pe soferi din 2014
Noul COD RUTIER, în Senat: Ce îi aşteaptă pe şoferi din 2014
Foto: www.servuspress.ro

COD RUTIER 2014: Guvernul internţionează să modifice din nou OUG 195/2002, referitor la circulaţia pe drumurile publice. Printre principalele modificări sunt următoarele:

- Posesorii unui permis de categorie B vor putea să conducă, pe drumurile publice, tractoare cu masa maximă de 3,5 tone.

- Se clarifică regimul cetăţenilor străini care locuiesc de cel puţin şase luni în România şi care pot solicita obţinerea unui permis de conducere.

- Permisul de conducere poate fi anulat chiar şi în varianta în care şoferul care a provocat un deces sau vătămare corporală primeşte drept pedeapsă amendă, nu doar dacă este condamnat la închioare. Noua formă stabileşte drept condiţie de anulare a permisului de conducere situaţia următoare: "titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii sau amenzii ori când instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie". Forma actuală, aflată acum în vigoare, este mai puţin specifică: "titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie".

VEZI PROIECTUL

Etichete: codul rutier, modificări, schimbări

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h