Cum se schimbă orarul elevilor în anul școlar 2016-2017. VEZI NOUL PLAN-CADRU pentru GIMNAZIUNoul plan-cadru, documentul care stabilește câte ore sunt alocate, săptămânal, materiilor, dar și câte discipline vor face elevii de gimnaziu, a fost publicat de Ministerul Educației. Puteți vedea mai jos situația cu fiecare materie în parte.

NOUL PLAN CADRU PENTRU GIMNAZIU
NOUL PLAN CADRU PENTRU GIMNAZIU

Potrivit noului plan-cadru, va creşte numărul de ore pe săptămână de la 30 la 34. Scade numărul orelor de Limbă şi Literatură Română la clasa a V-a de la cinici la patru ore. Creşte numărul orelor de Matematică şi Ştiinte ale Naturii, Limba Latină se va muta de la clasa a VIII-a la clasa a VII-a şi această disciplină se va numi Elemente de Limba Latină şi Cultura Romanică. Orele de religie rămân nemodificate: o oră pe săptămână la fiecare clasa gimanzială.

Apar şi materii noi la clasele V-VIII: Infomatică şi TIC. TIC este Tehnologia Informaţiilor şi a Comunicaţiilor. La clasa a VII-a, Educaţie Interculturală, la clasa a VII-a, Educaţie pentru Cetăţenie Democratică, iar la clasa a VIII-a Consiliere şi Dezvoltare Personală şi Educaţie Financiară şi Antreprenorială.

Puteți consulta AICI NOUL PLAN CADRU

 Noul plan-cadru pentru clasele V-VIII urmeaza sa fie pus in aplicare incepand cu anul scolar 2017-2018.

Etichete: an scolar 2016 2017, materii gimnaziu, plan cadru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE