Cum se va transforma Piaţa de Flori din sectorul 5 în al doilea "Centru Vechi" al CapitaleiDaniel Florea, primarul Sectorului 5 al Bucureştiului, a declarat că a demarat un amplu proiect de transformare a zonei Pieţei de Flori, care se va concretiza prin amenajarea unor spaţii cultural-artistice şi de relaxare menite să devină mai atractive decât zona Centrului Vechi al Capitalei.

Cum se va transforma Piata de Flori din sectorul 5 in al doilea "Centru Vechi" al Capitalei
Cum se va transforma Piaţa de Flori din sectorul 5 în al doilea "Centru Vechi" al Capitalei

"Este un plan de regenerare a acelei zone, pe care l-am început deja. Am făcut curat acolo, am pus ordine în ceea ce priveşte Piaţa de Flori, iar în cel mai scurt timp sper să vă arăt că se poate ca zona respectivă să devină o zonă mai frumoasă decât Centrul Vechi. Pentru că avem şi Palatul Bragadiru acolo, vrem să facem centru cutural, iar din primăvară vom demara un proiect ambiţios şi care va deveni foarte rapid realitate", a declarat Daniel Florea.

Mai exact, ar urma ca zona să fie amenajată astfel încât să permită desfăşurarea de activităţi culturale, artistice, de relaxare sau promenadă, iar proprietarii clădirilor istorice din zonă vor fi stimulaţi să investească în renovarea imobilelor, astfel încât acestea fie să devină muzee în miniatură, fie să poată fi transformate în cafenele, restaurante sau galerii de artă.

Proiectul final de dezvoltare arhitectonică urbană va fi făcut public în prima parte a anului 2017, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 5.

Etichete: centrul vechi bucuresti, daniel florea, piata de flori bucureşti, piaţa de flori sector 5, Sectorul 5

0/2 COMENTARII
gigi
13 Nov 04:48
+0
VOTURI
-0
pavajul de pe strazi a inceput sa se degradeze in toata capitala..special au pavat cu placi de cea mai prosta calitate
rusine!
11 Nov 16:41
+0
VOTURI
-0
Haha, cum!? ‘Zona pietonala’, centrului istoric a devenit o mare parcare ilegala! Si pavajul pe strazile a inceput sa deterioreze din causa masinilor. Rusinos!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE