De ce sunt urmăriţi video non-stop 30.000 de oameni din două mari cartiere din BucureştiDouă dintre cartierele care se confruntă cu probleme mari din cauza infracţionalităţii în Bucureşti au fost dotate cu camere de supraveghere, instalate atât în intersecţii, cât şi pe străzi, în parcuri şi în şcoli. Pentru a vedea rezultatele, cartierele unde au fost implementate proiectele cu finanţare europeană au fost vizitate, marţi, de reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI). 

Astfel, reprezentanţii ADRBI au vizitat centrul de comandă unde sunt stocate toate imaginile surprinse de camerele video amplasate în cartierele Baicului şi Ion Creangă din Sectorul 2, acestea fiind de altfel şi două dintre cele mai importante proiecte cu fonduri europene ale Primăriei Sectorului 2. 

Primul se referă la instalarea a 47 de camere video în intersecţii, staţii de autobuz, parcuri şi străzi din cartierul Baicului, valoarea totală a proiectului fiind în sumă de 3,5 milioane de lei. Obiectivele principale ale proiectului vizează creşterea siguranţei sociale şi securităţii locuitorilor din zonă, prevenirea criminalităţii prin combaterea infracţiunilor şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale publice.

După cum a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, până la sfârşitul acestui an ar urma să fie funcţionale 719 camere de supraveghere video pe majoritatea străzilor, fiind astfel acoperit întreg sectorul. Lista locaţiilor unde sunt amplasate camere video poate fi consultată aici

Vezi aici ce imagini şocante au surprins până acum camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale Sector 2.

Sistemele de supraveghere video instalate deja în Sectorul 2 şi-au dovedit eficacitatea prin scăderea ratei criminalităţii cu peste 40 %, fapt dovedit inclusiv de statisticile Poliţiei Române, informează administraţia locală. 

Tot cu bani europeni au fost instalate alte 48 de camere video în cartierul Ion Creangă, acestea fiind amplasate pe mai multe străzi şi în intersecţii, la şcolile 32 şi 41, la Liceul Victor Babeş dar şi pe străzile limitrofe Complexului Europa şi a supermarket-ului Carrefour, precum şi în zona Parcului Fundeni şi în apropierea Spitalului Fundeni. "Arealul cuprinde zona delimitată de Şoseaua Colentina, linia d ecale ferată Bucureşti-Constanţa, linia de cale ferată Obor-Constanţa şi Şoseaua Fundeni", informează ADRBI. Unde sunt amplasate camerele de supraveghere din cartierul Ion Creangă găsiţi în lista 1 şi lista 2. Valoarea totală a proiectului este de 3,63 milioane lei. 

Scopul proiectelor de introducere a sistemelor integrate de monitorizare video este, în ambele cazuri, de creştere a siguranţei sociale şi securităţii locuitorilor, precum şi prevenirea criminalităţii prin eficientizarea activităţilor de depistare şi combatere a infracţiunilor, fiind vizate câte 15.000 de persoane la fiecare proiect, informează ADRBI. 

Etichete: ADRBI, Bucureşti, camere video, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h