Cum te poate ajuta un credit fără dobândă?

29 apr. 2020
1 Afișari
Cum te poate ajuta un credit fără dobândă?

Trăim vremuri cu adevărat tulburi. Din cauza crizei sanitare generate de coronavirus, tot mai mulți oameni se confruntă în ziua de astăzi cu o reală criză financiară. Este și simplu de înțeles de ce: o mulțime de locuri de muncă s-au închis, iar peste un milion de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic, conform statisticilor Guvernului.

Din păcate pentru mulți dintre noi, chiar dacă salariul lunar ne-a fost redus, în cel mai bun caz, sau chiar anulat cu totul, în cele mai nefericite, viața merge mai departe cu aceleași costuri. Întreținere, rate, facturile la utilități – toate aceste datorii trebuie plătite, indiferent dacă mai avem, sau nu, un loc de muncă.

Așa că ce putem face atunci când situația devine presantă, iar data scadentă a facturilor se apropie și noi nu avem bani cu care să le plătim? Ei bine, am putea apela la un credit fără dobândă. Dar ce sunt aceste împrumuturi și cum ne pot ele ajuta? Răspunsurile în continuarea articolului.

Ce este un credit fără dobândă

Așa cum îi spune și denumirea produsului financiar, un credit fără dobândă reprezintă un împrumut care vine, realmente, fără costuri. Da, există așa ceva și nu, nu este o țeapă.

Este ca și cum ți-ar da un prieten împrumut o sumă de bani pentru in interval limitat de timp, urmând ca la final să îi înapoiezi doar valoarea creditată și nimic mai mult. Fix așa funcționează și un astfel de credit.

Dar cum se poate ca în ziua de astăzi să îți dea cineva bani, fără să aștepte ceva în schimb? Ei bine, lucrurile nu stau chiar ala. Creditele fără dobândă sunt oferite de către IFN-uri și au ca principal scop atragerea de noi clienți către produsele lor financiare.

Astfel de împrumuturi pot fi accesate o singură dată și doar atunci când beneficiarul apelează pentru prima oară la instituția creditoare.

Cum companiile ce oferă astfel de servicii sunt mai mult decât sigure de părerea pozitivă cu care vor rămâne ai lor clienți după colaborare, sunt convinse că pe viitor, când aceștia vor avea nevoie din nou de finanțare, vor apela tot la ei, chiar dacă nu vor mai beneficia de reducerea de costuri.

Cum te poți folosi de un asemenea împrumut

Așa cum a fost specificat și în introducerea articolului, creditele fără dobândă se pot dovedi a fi foarte utile, atâta timp cât le înțelegem limitările și le respectăm condițiile contractuale.

Așadar, dacă, spre exemplu, te găsești într-o situație în care ai nevoie urgentă de bani și nu ai la cine apela pentru a putea depăși momentul, astfel de împrumuturi te vor ajuta extrem de mult.

Spre exemplu, ți se strică mașina și nu poți suporta costurile reparației, rata creditului ipotecar este ceva mai mare luna aceasta și din cauza tăierilor salariale nu o mai poți achita sau, poate, pur și simplu ai uitat să plătești curentul timp de două luni și riști debranșarea dacă nu plătești facturile restante.

Doar intri pe site-urile IFN-urilor, completezi cererea de solicitare, iar în doar câteva ore vei avea banii în cont. Totul este atât de simplu.

Care sunt condițiile cu care vine credit fără dobândă

În primul rând, trebuie să amintim că aceste împrumuturi fac parte din categoria generică intitulată credite rapide. Sunt instrumente financiare ce se acordă fără garanții bancare, iar sumele astfel obținute pot fi cheltuite după bunul plac al beneficiarului.

În ceea ce privește condițiile cu care vor veni creditele fără dobândă, ele sunt următoarele:

  • Sumele ce pot fi accesate rareori depășesc valoarea de 2000 lei

  • Perioadele de rambursare sunt de până la 30 sau 35 zile

  • Aprobarea cererii de creditare durează doar câteva ore, astfel că, de cele mai multe ori, în ziua în care aplici te vei și putea folosi de bani

  • Dobânda anuală este de 0 %, dacă respecți toate condițiile contractuale – în special perioada de rambursare

Mare atenție, totuși. Dacă se întâmplă să depășești termenul maxim de plată al datoriei chiar și cu o zi, nu riști doar să fi nevoit să achiți o dobândă zilnică pentru întreg intervalul de timp pe care s-a desfășurat împrumutul, ba mai mult, există posibilitatea să ți se impută și anumite taxe penalizatoare.

De ce ai nevoie pentru a accesa un astfel de împrumut?

Condițiile de acordare a împrumuturilor sunt foarte relaxate. Astfel, nu va trebui decât să faci dovada unui venit lunar de minim 400 – 700 lei ce poate proveni din diverse surse (salariu, drepturi de autor, chirii etc.), să ai o carte de identitate valabilă, un număr de telefon, o adresă de mail și un cont bancar.

Chiar dacă aceste condiții sunt unele ușor de respectat, iar creditele fără dobândă sunt instrumente financiare foarte simplu de accesat, ne vedem nevoiți să îți amintim că este extrem de important să nu iei împrumuturi decât dacă ai nevoie neapărată de bani.

În plus, nu accesa credite dacă ești conștient că nu vei avea cum să îți achiți datoriile. Cu alte cuvinte, fii responsabil atunci când vine vorba de finanțele proprii!

Cookies