Cum transformi telefonul în hotspot pentru Internet când nu ai acces la wireless pe laptopAtunci când nu ai acces la Internet wireless și ai nevoie de laptop pentru a rezolva anumite probleme de serviciu, "salvarea" vine de la smartphone. Mai jos poţi vedea care sunt paşii pentru a transofrma uşor telefonul într-un hotspot pentru Internet atunci când nu ai acces la wireless pe laptop.

Cum transformi telefonul in hotspot pentru Internet cand nu ai acces la wireless pe laptop
Cum transformi telefonul în hotspot pentru Internet când nu ai acces la wireless pe laptop
Foto: playtech.ro

Partajarea de Internet sau tethering-ul este o funcție care este disponibilă pe majoritatea smartphone-urilor de acum și care devine tot mai necesară. Practic, este o modalitate de Internet sharing, prin modem-ul integrat în smartphone.

Înainte de a conecta alte dispozitive la Internetul de pe smartphone-ul tău, trebuie în primul rând să te asiguri că acesta are posibilitatea de a crea un hotspot mobil. Apoi, trebuie să pornești conexiunea de date mobile.

"La telefoanele cu Android, partajarea de Internet se poate activa din setările de conexiune sau WiFi, aici găsindu-se funcția Tethering și hotspot mobil. Odată activată această funcție, conexiunea de Internet va fi partajată către alte dispozitive prin WiFi", explică Marius Boca, membru al echipei ThePhoneGeeks a EuroGsm.

Pentru a te asigura că hotspot-ul creat este unul privat, poţi să setezi o parolă. Bineînțeles, ai și opțiunea de a nu seta nicio parolă, dar specialiștii nu o recomandă, pentru că în acest caz orice dispozitiv cu WiFi aflat în raza de acțiune a telefonului se va putea conecta la acest hotspot.

Nu în ultimul rând, trebuie să iei în calcul costurile pe care le implică o asemenea acțiune. Nu uita că orice dispozitiv conectat prin Internet sharing la telefon va consuma din datele mobile.

"Este foarte important sa aveti un plan tarifar care să includă și trafic 3G sau 4G, în caz contrar tethering-ul va genera costuri suplimentare", subliniază Marius Boca.

De asemenea, pentru a scădea șansele ca laptopul pe care l-ai conectat să îţi consume foarte mult din traficul de date pe care îl ai activ pe telefon, echipa ThePhoneGeeks îţi recomandă să dezactivezi toate actualizările de sistem sau download-urile pe care le ai în așteptare pe calculator, astfel încât acestea să nu îngreuneze viteza de transfer de care ai nevoie, și nici să nu existe riscul epuizării traficului înainte să apuci să trimiți e-mailul sau să rezolvi problemele de serviciu.

Etichete: conexiune internet, internet, laptop, smartphone, telefon, wireless

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE