Cum trebuie condusă maşina pe zăpadă VIDEOCondusul maşinii pe timp de iarnă poate deveni un sport extrem. Există câteva reguli esenţiale de care trebuie să ţinem cont înainte de a pleca la drum, dar şi pe parcursul călătoriei. Campionul naţional la raliu, Ciprian Solomon, dezvăluie la România TV care sunt trucurile pentru a conduce pe timp de iarnă.

Masina iarna
Maşină iarna

O regulă esenţială este presupune ca maşina să fie echipată cu cauciucuri de iarnă foarte bune şi nu mai vechi de 5 ani pentru că altfel, maşina se transformă într-o sanie de necontrolat. Regula numărul doi spune să nu plecaţi la drum dacă nu aţi curăţat foarte bine geamurile pentru că aveţi nevoie de vizibilitate maximă.

"Pentru cei care pleacă din localitate, oameni buni alimentati-va cu combustibil masinile, nu mai ramaneti cu 10, 15 litri in rezrvor cand plecati pe autostrazi, ati vazut ce se intampla, degeaba avem lopeti, nisip, lanturi, daca nu avem benzina si motorina in rezervor", spune CIPRIAN SOLOMON, Campion National la Raliu.

 

Pe timpul deplasării sunt şi alte reguli. Pe strada trebuie să mentinem o distanta corespunzatoare fata de cel din fata si sa nu bruscam comentile masinii, atat volanul, acceleratia cat si frana.

Stratul de zăpadă acoperă un alt strat de gheata care s-a format dedesubt, iar masina devine foarte periculoasa.

Etichete: cum sa conduci masina iarna, masina, masina iarna, masina pe timp de iarna

0/4 COMENTARII
General Katana
11 Jan 17:36
+0
VOTURI
-0
erata: "se conduce mai rau decat mersul pe trotuar cu un tupeu ..."
General Katana
11 Jan 17:01
+0
VOTURI
-0
In Bucuresti nu mai conteaza anotimpul, se mergea mai decat pe trotuar cu un tup taranesc de neimaginat !
bla
09 Jan 23:48
+0
VOTURI
-0
Ce stupid. Pai daca n-ai bani de mancare, vinzi masina. E simplu.
Cris
09 Jan 19:29
+0
VOTURI
-0
Acest articol pleaca de la premisa gresit ca oamenii au bani sa alimenteze mai mult de 5 litri la o alimentare, chiar si iarna. Nu tine cont ca lumea nu are bani nici de mancare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE