Cum va arăta Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu", după ce va fi modernizat cu fonduri UE de 10 mil.euroColegiului Naţional “Iulia Haşdeu”, una din cele mai prestigioase unităţi de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, este în plin proces de modernizare realizat de Primăria Sectorului 2, cu fonduri europene în valoare de 10.736.220 euro.

Profesorul de la Colegiul "Iulia Hasdeu" care-si obliga elevii sa-i cumpere cartile a fost suspendat
Profesorul de la Colegiul "Iulia Haşdeu" care-şi obliga elevii să-i cumpere cărţile a fost suspendat

Pentru prima dată după 87 de ani, de la înfiinţarea colegiului în anul 1926, primarul Sectorului 2 - Neculai Onţanu este primul care a demarat cel mai amplu proces de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale de la "Haşdeu", astfel încât să ofere elevilor condiţii excelente pentru a învăţa.

Rezultatele nu s-au lăsat mult aşteptate, astfel că la examenele de bacalaureat din acest an, promovabilitatea elevilor de la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu" a fost de 95,49 %, fapt care a poziţionat colegiul pe locul IV într-un top al unităţilor de învăţământ din Sectorul 2, cu cei mai mulţi elevi care au promovat examenul de bacalaureat.

Având în vedere numărul mare de elevi, respectiv peste 1000, care frecventează această unitate de elită a învăţământului românesc, primarul Neculai Onţanu a construit încă un nou corp de clădire, în prelungirea celei existente, în suprafaţă de 465 mp care are demisol, parter, etaj şi mansardă unde sunt amenajate săli de clase, laboratoare, dormitoare şi săli de studiu.

La mansarda noului corp de clădire s-au amenajat dormitoare pentru elevii unităţii de învăţământ care sunt din provincie, căminul având acum o capacitate totală de peste 100 de locuri, săli de studiu şi compartimentări pentru fete şi băieţi.

De asemenea, întreaga clădire a colegiului, în suprafaţă de 6150 m.p. şi care este formată din demisol, parter, etaj şi mansardă a fost cuprinsă într-un program de consolidare, reabilitare termică şi înlocuire a acoperişului.

În urma accesării fondurilor europene de către primarul Neculai Onţanu, Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" va avea noi laboratoare de informatică cu echipamente IT de ultimă generaţie pentru sălile de specialităţi unde vor funcţiona 182 de calculatoare, 23 de videoproiectoare şi 23 de laptop-uri, precum şi conectare la reţeaua de internet de mare viteză. Nu au fost uitate nici echipamentele didactice care vor veni să întregească asigure condiţiile dulapuri, vestiare, bănci, mese, scaune, rafturi bibliotecă, mobilier pentru cabinetul medical, maşini de spălat, frigidere).

Zece proiecte de succes ale Primăriei Sectorului 2 din București, care au fost finanțate din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene au fost prezentate, de curând, la Bruxelles de edilul Neculai Onţanu. Reprezentanții instituțiilor responsabile pentru alocarea acestor fonduri au remarcat, cu această ocazie, profesionalismul demonstrat de
administraţia publică locală a sectorului 2 care a reușit să fie printre cele mai performante instituţii în accesarea şi obținerea de fonduri de la Uniunea Europeană, având selecționate cele mai multe proiecte structurale.

Etichete: Capitală, colegiul national iulia hasdeu, fonduri europene, liceu iulia hasdeu Bucuresti, Neculai Onţanu, Sectorul 2

0/3 COMENTARII
Bogdan Radu
29 oct 10:22
+0
VOTURI
-0
Ba da, cu fonduri stranse si obtinute de dna Director Chiran
vlad
28 oct 00:16
+0
VOTURI
-0
Asta ce ar trebui sa fie??? Un articol electoral pentru Onţanu??? Stirea in sine merita bagat pe site, dar nu in stilul asta penibil!!! In plus, nu a mai fost o data refacut liceul? acum vreo 10 ani?? (nu mai tin minte acum cat timp, dar clar a fost zugravit, reparat si acoperisul cumva)
Bocsan
27 oct 21:35
+0
VOTURI
-0
Se scrie Hasdeu, nu Haşdeu. Am terminat acest colegiu acum 20 de ani si recunosc ca nu imi pare rau deloc ca in 1992 am plecat de la Mihai Viteazu. Un liceu cu profesori normali, de calitate, cu colegi normali, cu care m-am reintalnit de curand de cateva ori...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h