Cum va arăta complexul de clădiri care "încalecă" două monumente istorice pe Calea DorobanţiUn ansamblu de clădiri se va contrui în Piaţa Romană, în vecinătatea mai multor clădiri monument istoric. Acesta va avea funcţia de hotel, cazino şi birouri şi va fi compus dintr-un total de trei clădiri. Terenul unde se vor ridica imobilele se află între străzile Mihai Eminescu, Calea Dorobanţilor şi Ernest Broşteanu, peste drum de clădirea ASE Bucureşti.

Clădirea va îndeplini funcţiile de hotel, cazinou, va adăposti însă şi birouri şi locuinţe, arată documentaţia depusă de beneficiarul construcţiei, compania de imobiliare S.C. Rubin Gold SRL. Primele două nivele ale construcţiilor vor fi dedicate comerţului, aici fiind prevăzute spaţii comerciale. 

În spaţiul pe care se va dezvolta proiectul există în acest moment dat trei case construite, dintre care două au statut de monument istoric, pe strada Mihail Eminescu, nr 27 si pe Calea Dorobanti, nr. 16. Acestea vor fi integrate în proiect şi urmează a fi restaurate, pentru a putea fi pusă în evidenţă valoarea lor arhitecturală, potrivit proiectantului. În plus, se va crea un acces pietonal direct între strada Ernest Broşteanu şi Mihai Eminescu, astfel pietonii nu vor mai fi nevoiţi să ocolească prin Calea Dorobanţilor.

"Constructia noua doreste in primul rand sa ofere un spatiu public la nivelul parterului, atat ca functiune cat si ca trasee pietonale libere. De aceea, beneficiarul renunta la o suprafata de teren considerabila in favoarea pietonului care are ocazia sa experimenteze un alt tip de comert (prezent si in alte metropole), si caruia ii este facilitate accesul intre strazile Mihail Eminescu si G-ral Ernest Brosteanu", spun reprezentanţii proiectantului într-un răspuns la observaţiile publicului cu privire la proiect, exprimate pe site-ul Primăriei Capitalei.

Înălţimea propusă a clădirilor, de maxim 45 de metri, a fost stabilită în urma a mai bine de doi ani de analize, studii şi comisii. S-au propus şi variante cu clădiri mai mici de înălţime, însă acestea veneau cu volume ce ar fi fost construite, în consolă, peste clădirile deja construite pe teren. În anii trecuţi se vehiculase inclusiv construirea unui turn înalt de 200 de metri pe acest teren. Turnul, care în faza de proiect primise numele de Dorobanţi Tower. Până la urmă a fost ales ca proiectant firma Aviz Sprint SRL şi arhitectul Dorin Ştefan. 

Planul Urbanistic Zonal prevede un Procent de Ocupare a Terenului de maxim de 70% si un Coficient de Utilizare a Terenului maxim de 4, modificand astfel Regulamentul aferent Zonelor Protejate nr. 10 şi 95. În plus, înălţimea maximă prevazută în PUZ a imobilului din Calea Dorobanţilor este de 45 m, depăşind înălţimea maximă de 16m şi modificând astfel Regulamentul Local aferent Zonei Protejate nr. 10 pe portiunea de teren studiată.

Proiectul se află în faza de dezbatere publică pe parcursul avizării şi după obţinerea tuturor avizelor va fi supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Etichete: Calea Dorobanţi, Dorin Ştefan, Dorobanti Tower, Mihai Eminescu, promo

0/3 COMENTARII
Marius
17 ian 21:12
+0
VOTURI
-0
a luat mizeria de oprescu voturile de la prosti,acum distruge Bucurestiul pentru multe sute de ani,e doctor deci criminal,in loc sa votam un mdoctor matematician am votat un doctor -criminal,cine stie cata lume a lasat sa moara ca nu a dat spaga pentru operatie,meritam mizeriile lui.
Parcari?
17 ian 11:39
+0
VOTURI
-0
Parcarile nu fac decat sa aglomereze si mai mult zona. Ti se pare ca gresesc? Mai gandeste-te! Daca stii ca ai unde sa pachezi te duci cu masina, daca stii ca nu ai, te duci cu RATB. Deci parcarile nu fac bine, nu incurajeaza lasatul harbului acasa!
Andrei
17 ian 10:49
+0
VOTURI
-0
Oribil! Mai bine un parc, sau o parcare supraetajata..O sa congestioneze si mai mult traficul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h