Cum arată parcul de distracții din Herăstrău, cu o nouă Roată Mare. FOTOGALERIEÎn această lună, un nou parc de distracții va fi deschis în Parcul Herăstrău. Pe malul lacului, pe terenul pe care s-a aflat Roata Mare, au fost deja instalate un carusel și structura unei noi roți. Lucrările au început la mijlocului lunii iulie. Noul parc de distracții va fi amenajat de firma Britta Trading, aceeași firmă care a realizat și parcul de distracții Zorky's Planet din AFI Palace Cotroceni, cu cel mai mare roller-coaster dintr-un mall din Europa de Est.

În această lună, un nou parc de distracții va fi deschis în Parcul Herăstrău.  Pe malul lacului, pe terenul pe care s-a aflat Roata Mare, demolată anul trecut de Primăria Capitalei, s-a lucrat de zor în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. A fost adusă o macara, iar un camion a transportat pe aleile parcului structurile noilor instalații de agrement,care includ și o noua Roată Mare. Până acum, au fost deja instalate un carusel și structura noii roți pe care vor fi montate umbreluțe alb-roșii. 

Lucrările au început luna trecută, iar conform autorizației de construire nr. 351 din 7 iulie 2015, ar fi trebuit terminate abia în iulie 2016. Fiind o zonă foarte populară, cu mii de părinți și copiii care își petrec weekend-urile aici, lucrările au fost accelerate pentru a se putea deschide parcul din această vară. 

Beneficiarii proiectului sunt Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și firma SC Britta Trading SRL. Practic, ALPAB oferă terenul, iar Britta Trading realizează investiția și administrează noul parc de distracții.

Firma Britta Trading a amenajat și parcul de distracții Zorky's Planet din AFI Palace Cotroceni. În acest parc a fost instalat și Zorky's Planet, cel mai mare parc de distracţii din România instalat într-un centru comercial, respectiv Afi Palace Cotroceni. Cu o lungime de 140 metri, acesta este cel mai mare roller-coaster dintr-un mall din Europa de Est. 

Pe 28 aprilie 2014, Primăria Capitalei a început desființarea parcului de distracții din zona Roata Mare care aparținea firmei SC Dino Park Invest SRL. Roata Mare, cursa de cai, pista de mașinuțe, trambulinele și celelalte instalații de agrement au fost pe rând demontate. Roata mare funcționa din 1952. De altfel, reprezentanții Primăriei Capitalei spuneau atunci că roata era veche și punea în pericol copiii care o foloseau, dar și că parcul de distracții nu mai avea actele necesare de funcționare.

 

Etichete: ALPAB, Herăstrău, parc, parc de distracţii, Parcul Herăstrău, Roata Mare

0/2 COMENTARII
marius
03 aug 22:51
+0
VOTURI
-0
Vrem mai multe dughene in Herastrau. Vrem mai multi vanzatori ambulanti, daca se poate doar tigani, vrem manele in toate terasele de pe lac ... multumim, domnule primar!!!
ggg
03 aug 19:30
+0
VOTURI
-0
CUM ARATA ? din articol nu reiese ....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE