Cum va arăta parcul de 27.627 mp, construit de Primăria sectorului 4În timp ce în alte zone din capitală se dă o bătălie surdă între antreprenori pentru a ridica tot mai multe clădiri de birouri, de locuit sau centre comerciale în detrimentul oazelor de verdeață, în sectorul 4 se ridică, de la zero, parcuri și spații verzi, care reduc gradul de poluare în zonele adiacente, oferind locuitorilor, totodată, spații moderne unde copiii se pot juca în siguranță, iar adulții se pot plimba sau face sport.

Un nou parc in Bucuresti
Un nou parc în București

Edilul sectorului 4, Daniel Băluță, a demarat recent un proiect în urma căruia se construi, la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină expansiune urbanistică, Parcul Tudor Arghezi, dedicat copiilor, părinților și bunicilor pentru a-și petrece cât mai mult timp în aer liber, cu dotări moderne, de ultimă generație.

Macheta parcului a fost finalizată și poate fi admirată în holul Primăriei sectorului 4.

"Este un proiect de suflet, născut din nevoia noastră, a tuturor, de verde, de relaxare, de locuri de joacă. Fără îndoială, va fi iubit de zecile de mii de familii tinere care și-au creat aici un cămin. La fel ca noua Piață a Sudului și Parcul Tudor Arghezi a pornit ca un simplu gând, apoi a devenit un proiect și o machetă, însă la fel ca Piața, va deveni un bun al nostru, al tuturor, de care ne vom bucura mulți ani, " a scris Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

Noul parc se va întinde pe o suprafață de 27.627 mp, din care:

- 10.000 mp este suprafața destinată spațiilor verzi.

- 11.685 mp este suprafața spațiilor pietonale.

- 1.100 de mp este suprafața pe care vor fi amenajate locurile de joacă și de fitness.

- 1.000 mp vor fi destinați amenajării unui skate-park, la cele mai înalte standarde de calitate.

Spațiile nou create, adaptate specificului zonei, vor fi dotate cu mobilier urban de calitate, cu un design unitar pe tot parcursul amenajării.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Etichete: Berceni, parc, Sector 4

0/1 COMENTARII
Jacob
15 iul 13:55
+0
VOTURI
-0
Domnule Claudiu Popa, ce prezentati dvs aici e un parculet de cvartal de bloc putin mai mare.Parcul asta trebuie sa deserveasca 40.000 de oameni din zona Metalurgiei, sa nu uitam ca se construieste incontinuu.Nu e bataie de joc, e un scuipat in fata oamenilor care din pacate se multumesc cu niste oase de ros.In afara de Parcul Tineretului, in care vin locuitori din toate zonele orasului si Parcul Carol, in sectorul 4 nu exista parcuri suficiente (ca de altfel in tot Bucurestiul).Faceti calculele si vedeti cati metri patrati revin fiecarui cetatean din zona respectiva, apoi veniti si mai publicati un articol neplatit, un articol care sa apere interesele cetatenilor, nu praf in ochi si manipulare ieftina.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE