Simulare 3D: Cum va arăta pasajul subteran de la Piaţa Romană VIDEOMunicipalitatea va demara lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Romană în 2-3 luni, spun reprezentanţii instituţiei. Șoferii pot sta fără grijă. Circulaţia nu va fi oprită în zonă. Se va lucra pe tronsoane, astfel încât traficul rutier în zonă să fie afectat doar parţial.

Pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană va avea o suprafaţă de 5.140 metri pătraţi. Noua lucrare va înlocui practic trecerile pentru pietoni din intersecţie pentru a fluidiza traficul din zonă. Astfel, după finalizarea pasajului traversarea intersecţiilor de la Piaţa Romană de către pietoni se va face exclusiv prin tunel. Pasajul, care va fi realizat după modelul celui de la Universitate, va fi prevăzut cu câte 2 ieşiri/intrări cu scări şi lifturi pentru fiecare intersecţie. Bucureştenii vor avea din pasaj acces la metrou şi la staţiile RATB de la suprafaţă.

Pasaj cu spaţiu de spectacole şi cafenea

Rezolvarea problemelor din trafic nu va fi însă singura utilitate a pasajului. Conform studiului de fezabilitate, în pasaj va fi amenajat un spaţiu multifuncţional, unde ocazional vor fi organizate spectacole de teatru experimental, expoziţii, stand-up comedy, muzică folk, proiecţii de filme sau diverse evenimente. În restul timpului, spaţiul va fi utilizat pentru circulaţia pietonilor. Tot în pasaj este prevăzută şi o cafenea/bar de noapte. Un alt spaţiu multifuncţional va fi amenajat vizavi de cafenea. Acest spaţiu ar funcţiona ca loc pentru spectatori cu scaune şi gradene, atunci când sunt organizate spectacole şi evenimente, şi ca terasă pentru cafenea în perioadele când nu au loc evenimente speciale.

Urmează un pasaj rutier pe sub Piaţa Romană

Primăria Capitalei vrea să construiască în Piaţa Romană un pasaj rutier subteran care să facă legătura între Calea Dorobanţilor şi Calea Victoriei. Intrarea în pasaj se va face de pe Bulevardul Dacia, la intersecţia cu Calea Dorobanţilor. Şoferii vor ieşi din pasaj tot pe Bulevardul Dacia de partea cealaltă a Pieţei Romane.

“Pasajul va avea în jur de 600 de metri. Va avea cel puţin o bandă pe sens şi una de siguranţă, dar ne dorim să fie şi mai lat”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanţi ai Primăriei Capitalei.

Acest pasaj rutier a fost inclus în studiul de fezabilitate pentru pasajul pietonal din Piaţa Romană. Iar dacă lucrările la pasajul pietonal sunt programate să înceapă în acest an, în cazul celui rutier şoferii mai au de aşteptat. Lucrarea nu a fost inclusă în bugetul pe acest an şi nu are deocamdată un proiect oficial şi nici un cost estimat. Reprezentanţii Primăriei susţin totuşi că el va fi realizat în anii următori.

Etichete: pasaj, pasaj pietonal, pasaj rutier, Piaţa Romană, pietoni, Primăria Capitalei, realitatea

0/0 COMENTARII
Tatiana
20 iul 12:07
+0
VOTURI
-0

B365,felicitari pentru imagini!Doar urmarind clipul isi poate da cineva seama de amploarea lucrarii de la Romana!Traficul bucurestean si imbunatatirea lui,reprezinta pentru Sorin Oprescu una din prioritati!

Tatiana
20 iul 12:06
+0
VOTURI
-0

B365,felicitari pentru imagini!Doar urmarind clipul isi poate da cineva seama de amploarea lucrarii de la Romana!Traficul bucurestean si imbunatatirea lui,reprezinta pentru Sorin Oprescu una din prioritati!Poate prima!

Aph
20 iul 01:23
+0
VOTURI
-0

Si care o sa fie castigul in urma finalizarii acestui proiect? Configuratia intersectiei va ramane aceeasi, inclusiv semafoarele pentru a permite celor ce circula pe Dacia sa traverseze "Magistrala".

In plus, sunt curios daca au facut intr-adevar un studiu si este posibil acest pasaj subteran incluzand si conectivitatea cu statia de metrou. Aceasta statie care arata cum arata tocmai din cauza limitarilor din subteran, a imposibilitatii amplasarii iesirilor pe trotoarul dinspre Calea Victoriei. Initial nici macar nu a fost inclusa in planurile magistralei M2, s-a construit dupa inaugurare...

nnm
25 iul 12:44
+0
VOTURI
-0

Statia arata asa pentru ca a fost construita dupa inaugurarea liniei si fara intreruperea traficului, nici la suprafata, nici in subteran. Acela era singurul loc in casa se putea construi statia fara a perturba traficul. Legatura se poate face desi distanta e destul de mare. Pasajul pietonal este necesar, cai care au invatat la ASE stiu bine ce inseamna sa traversezi aceasta intersectie. Si traficul auto va beneficia destul de mult de eliminarea temporizarii pentru pietoni, nu mai vorbim de faptul ca se scapa de pietonii care trec pe rosu.

unu'
20 iul 00:26
+0
VOTURI
-0

inca un proiect luat nuuumai pe pile si relatii, facut de niste cretini care au platit pe cineva cu niste bani de mizerie sa faca toata treaba in 2 noptzi.ma rad si cu curu de "prezentarea" aia.chestie specifica pt proiectele importante.

kagran
19 iul 16:43
+0
VOTURI
-0

Bravo, ma bucur ca se schimba in bine Piata Romana: dar eu astept metroul Otopeni-Unirii mi se pare mult mai important.Nu stiu de ce municipalitatea pierde timpul pe la suprafata, mai important e sa ai acces subteran cu extensii de metrou.

anonim
19 iul 22:24
+0
VOTURI
-0

In primul rand e Gara-Otopeni. In al doilea rand cam cat la suta dintre Bucuresteni circula pe ruta gara-aeroport, zi de zi? Si cam cat la suta circula pe ruta Drumul Taberei - Bucur Obor, ca sa luam doar un exemplu? Lasam de-o parte Colentina si Pantelimon. In Ferentari oricum nu ne punem problema de metrou, nu ca n-ar fi nevoie, dar stim de ce.

liviu
19 iul 14:42
+0
VOTURI
-0

si te mai trezesti si cu o masina in cap la cateva zile prin geamurile alea :(((

ovidiu
19 iul 13:35
+0
VOTURI
-0

interesant cum apar ideile fara sa fie supuse dezbaterii publice... cineva le scoate din burta si ni le prezinta cind sunt gata.cat despre simularea 3D, toate proportiile sunt gresite... acolo se vad niste trotuare uriase, care nu exista.se mai vede si un rond cu 3 -4 masini, si o pare piatza complet betonata, fara copaci...daca umpli piata aia cu trafic, asa cum e la romana permanent, obtii vara temperaturi de peste 50 de grade la nivelul solului.curat calitatea vietii....Piata Romana se poate moderniza si altfel, trebuie fatzade inversite, alei plantate... suntem in 2011!!!!!

hamangiu
19 iul 12:36
+0
VOTURI
-0

Chestia aia gri numiti voi simulare 3D? Pana si tunelele de la casa Poporului arata mai frumos!

nnm
19 iul 12:06
+0
VOTURI
-0

Pasajul pietonal este absolut necesar, cel rutier insa e un moft. In primul rand ca se poate realiza doar pe axa Dacia si va avea o singura banda pe sens (eventual una foarte ingusta de siguranta) pentru ca nu exista spatiu in zona.

Realizarea e foarte complicata, cel mai probabil va trece pe sub metrou, deci adancime destul de mare, deci cost mare, rampe foarte lungi, probleme cu evacuarea apei de ploaie, etc. Piata Romana e o intersectie simpla (ca la Universitate - trafic mare dar doar doua axe principale), daca se elimina temporizarile pentru pietoni se va putea circula fara probleme. Un pasaj cu o singura banda ar fi o risipa. Mult mai util ar fi pasajul de la Dorobanti.

laurentiu L
19 iul 11:19
+0
VOTURI
-0

Bine ca de cativa ani a inceput sa se vada ca se construieste si chiar s-a schimbat orasul. Asta e inca un pas. Despre bani- decat sa tot schimbe borduri prefer sa faca pasaje, poduri, parcari subterane... dupa aia pot sa elibereze si trotuarele de masini, ca au alternative de parcare. Cu pasajul Basarab eu fac economie 10-15 minute usor in drumul meu.

bogdan
19 iul 10:19
+0
VOTURI
-0

buna idee! si banoasa! deoarece , pentru a face opt gauri care sa comunice intre ele, ni se vor lua bani(prin taxe si impozite) de o sa ne indoim ca trestia! de foame, desigur! dupa cate stiu eu, intre carosabil si tunelul metroului exista niste culoare (cred ca strategice) prin care se poate circula cu tancul.si atunci, ce mare scofala sa spargi niste ziduri, si sa pui gresie si faianta? plus ca, s-ar putea sa mai avem o realizare mareata care se va transforma in piscina daca ai nostrii mareti ctitori nu vor rezolva canalizarea bucurestiului. oare chiar va place sa va transformati limuzinele in gondole?

nnm
19 iul 11:57
+0
VOTURI
-0

Nu e niciun tunel strategic, pur si simplu a fost mai ieftin sa faca tunelul pe doua etaje decat sa umple cu pamant un spatiu de 5 metri inaltime si 12 latime. Tasarea pamantului ar fi durat mai mult si ar fi putut pune probleme tunelului de metrou. Aceste tunele se pot folosi acum pentru pasaje pietonale daca sunt realizate si racordurile.

ion
19 iul 09:40
+0
VOTURI
-0

gandeste-te tu la ce vei manca maine, eu chiar sunt interesat de dezvoltarea Bucurestiului. Daca ar fi dupa unii, n-ar trebui sa se construiasca nimic, sa ramana ca la 1900, si sa plangem permanent ca n-avem infrastructura.

andreeaFlo
19 iul 17:14
+0
VOTURI
-0

La cum se misca Primaria Capitalei vom astepta mult si bine terminarea pasajului. Ei se chinuie sa reabiliteze blocurile de 15 ani si tot nu au reusit.

Ioana Alexandra Ghinda
19 iul 09:17
+0
VOTURI
-0

Doar idei SF. In primul rand pasajul pietonal va fi gata in minim 4 ani ci nu in 1,5 ani, apoi spatiile comerciale vor fi la fel de ocupate precum cele din pasajul de la Universitate, iar in ceea ce priveste pasajul rutier - mai bine ne gandim la ce vom manca maine - este mai sanatos.

Andrei
19 iul 13:30
+0
VOTURI
-0

Ioana, mai bine gandeste-te tu la ce vom manca maine, doar esti ospatar.

In calitatea ta de ospatar mult succes in a-ti da cu parerea in toate domeniile si iti doresc bacsisuri cat mai grase :)

mihai
19 iul 16:15
+0
VOTURI
-0

ioana esti o frustrata!!! cred ca mai bine taci din gura si te duci inapoi la constanta ca nu prea iti prieste aerul de bucuresti!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE