Cum va arăta viitoarea staţie de metrou Eroilor 2 GALERIE FOTOZona în care este poziţionată staţia de metrou Eroilor 2 este delimitată de următoarele artere de circulaţie: Splaiul Independenţei, B-dul Eroilor Sanitari şi B-dul Eroilor. Amplasamentul staţiei de metrou este poziţionat într-o zonă verde, sub care este poziţionată şi staţia magistralei 1 de metrou.

Firmele care au câştigat licitaţia pentru metroul din Drumul Taberei au la dispoziţie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor şi a structurii şi cel mult 18 luni pentru finisarea staţiilor. Potrivit Metrorex, în 2015 va fi dat în folosinţă tronsonul Drumul Taberei-Eroilor care cuprinde un număr de 10 staţii (Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei – staţie depou, Brâncuşi, Râul Doamnei), la care se intenţionează adăugarea unei noi staţii Prelungirea Ghencea.

“Toate staţiile sunt gândite pentru a prelua cât mai mulţi călători şi vor fi amplasate în intersecţii. Fiecare staţie va avea o arhitectură specifica zonei. Spre exemplu, la staţia Parc Drumul Taberei vom avea accente de verde şi o tentă de distracţie, la Eroilor 2 vom avea o arhitectură cu tematica istorică iar la Academie (n.r. – Militară) una militară”, a declarat pentru B365.ro, şeful Departamentului Arhitectură din cadrul Metroul SA, arh. Adrian Nicolaescu, cel care a semnat proiectul staţiilor de metrou.

Vezi cum va arăta şi staţia Brâncuşi.

Etichete: m5, metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE