Cum se va face curăţenia de primăvară, în Sectorul 1, în acest anTimp de o lună, 150 de utilaje și 570 de muncitori ai Companiei Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1, vor spăla și igieniza toate străzile principale și secundare.

Cum se va face curatenia de primavara, in Sectorul 1, in acest an
Cum se va face curăţenia de primăvară, în Sectorul 1, în acest an

Până la sfârșitul lunii aprilie, vor fi desfășurate următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, spălatul cu substanțe ecologice a carosabilului și trotuarelor, precum și întreținerea curățeniei.

Pentru curățenia de primăvară se folosesc autogunoiere, cisterne de diferite capacități (3.000-10.000 l) cu pompe de înaltă presiune (până la 150 bari), autoperii, basculante, încărcătoare frontale, autoutilitare etc.

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, Romprest va salubriza toate recipientele existente pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente, inclusiv cele pentru colectare selectivă.

Se colectează resturile vegetale de la populație

Pe toată perioada curățeniei de primăvară, în special în zilele de sâmbătă și duminică, locuitorii Sectorului 1 se pot debarasa de deșeurile vegetale rezultate în urma curăţeniei spaţiilor din curţile proprii interioare şi a spaţiului verde din administrarea asociaţiei de proprietari/locatari. Programul de colectare se va desfăşura în intervalul orar 07:00 – 17:00. Pentru cantități mari (peste 10 mc) se pot face programări contactând compania Romprest, la numărul de telefon 021/9460, cu minim 24 h înainte.

Continuă campania de colectare a deșeurilor electronice și a celor voluminoase gratuit

Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest continuă campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) și a celor voluminoase, demarată încă din martie 2008.

În a doua duminică a fiecărei luni, locuitorii Sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi, mobilier etc., care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe. Toate deşeurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Echipamentele electrocasnice și cele voluminoase colectate sunt preluate în vederea tratării, valorificării și reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

Etichete: curatenia de primavara, Romprest, Sectorul 1

0/1 COMENTARII
Oracle
04 apr 14:53
+0
VOTURI
-0
Sa veniti sa vedeti mizeria din S3 unde salubrizarea a trecut din lou la stat (primarie).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h