Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion, în Bucureşti şi la munte. PROGNOZA până pe 5 ianuarie 2014Meteorologii anunţă că în preajma Crăciunului vom avea parte de o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, iar ulterior se va mai răci. 

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion, in Bucuresti si la munte. PROGNOZA pana pe 5 ianuarie 2014
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion, în Bucureşti şi la munte. PROGNOZA până pe 5 ianuarie 2014

În Muntenia, până joi, 26 decembrie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valori de 5 grade, fiind uşor mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. În data de 27 decembrie acestea vor marca o creştere semnificativă, cu aproximativ 3 grade, vremea devenind mult mai caldă decât ar fi normal pentru acastă dată calendaristică.

În intervalul 28 - 30 decembrie valorile termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre valori medii în jur de 4 grade, unde se vor menţine până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză. Mediile temperaturilor minime vor fi în creştere până în jurul datei de 27 decembrie, când se vor înregistra aproximativ 2 grade, pentru ca mai apoi acestea să marcheze o scădere, în medie cu 3 grade, până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză.

A doua săptămână va aduce pe parcursul nopţilor un regim termic relativ constant, cu minime termice, în medie, de -3 ....-2 grade. Local se vor semnala ploi slabe cantitativ pe 26 – 28 decembrie iar ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor ca fi în general redusă. 

LA MUNTE
În prima săptămână regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative, valorile termice menţinându-se în jurul unei medii de 4 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra în general între -4 şi -1 grad, ceea ce caracterizează o vreme caldă pentru această perioadă din an. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, atât temperaturile
maxime, cât şi cele minime, vor fi în scădere uşoară şi treptată, spre valori medii la sfârşitul intervalului de 0 grade, ziua şi aproximativ -6 grade, noaptea.

Până pe 26 decembrie nu se estimează precipitaţii, pentru ca în intervalul 26 – 28 decembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte și slabe cantitativ să fie în creştere. După acest interval şi până pe 5 ianuarie, precipitaţiile vor fi puţine.

VEZI ŞI VREMEA ÎN IANUARIE, FEBRUARIE ŞI MARTIE. Vin ninsorile şi gerurile. PROGNOZA PE 3 LUNI. 

Etichete: Crăciun, cum va fi vremea de craciun, cum va fi vremea de revelion, ninsori, Revelion, temperaturi, vremea de craciun, vremea de revelion

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE