Cum va fi vremea de REVELION 2014, în Bucureşti şi la munteCei care vor petrece de Revelion 2014 în Bucureşti sau la munte vor avea parte de vreme mult mai caldă faţă de perioada din calendar, potrivit prognozei meteo pe două săptămâni furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea de REVELION 2014, in Bucuresti si la munte
Cum va fi vremea de REVELION 2014, în Bucureşti şi la munte
Foto: arq.ro

REVELION 2014: Estimarea privind evoluţia fenomenelor meteo în următoarele două săptămâni (23 decembrie - 5 ianuarie) este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

REVELION 2014: Potrivit ANM, în Bucureşti, până joi, 26 decembrie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valori de 5 grade Celsius, fiind uşor mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. În data de 27 decembrie acestea vor marca o creştere semnificativă, cu aproximativ 3 grade C, vremea devenind mult mai caldă decât ar fi normal pentru acastă dată calendaristică. În intervalul 28 - 30 decembrie valorile termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre valori medii în jur de 4 grade, unde se vor menţine până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză.

REVELION 2014: Mediile temperaturilor minime vor fi în creştere până în jurul datei de 27 decembrie, când se vor înregistra aproximativ 2 grade, pentru ca mai apoi acestea să marcheze o scădere, în medie cu 3 grade, până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. A doua săptămână va aduce pe parcursul nopţilor un regim termic relativ constant, cu minime termice, în
medie, de -3 ....-2 grade. Local se vor semnala ploi slabe cantitativ pe 26 – 28 decembrie, iar ulterior probabilitatea
de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă.

Cum va fi vremea la munte de REVELION 2014

REVELION 2014: La munte, în prima săptămână, regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative, valorile termice menţinându-se în jurul unei medii de 4 grade C, în timp ce minimele nocturne se vor încadra, în general, între -4 şi -1 grad C, ceea ce caracterizează o vreme caldă pentru această perioadă din an.

REVELION 2014: Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor fi în scădere uşoară şi treptată, spre valori medii la sfârşitul intervalului de 0 grade C, ziua şi aproximativ -6 grade C, noaptea.

REVELION 2014: Până pe 26 decembrie nu se estimează precipitaţii, pentru ca în intervalul 26 – 28 decembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte și slabe cantitativ să fie în creştere. După acest interval şi până pe 5 ianuarie, precipitaţiile vor fi puţine, potrivit ANM.

Etichete: cum va fi vremea de revelion, prognoza meteo, revelion 2014, revelion bucuresti, vremea 31 decembrie, vremea de revelion, vremea două săptămâni, vremea la munte

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE