Cum va restitui ANAF taxa auto şoferilorCererile de restituire a taxei auto specială, considerată nelegală, vor fi rezolvate în maximum 45 de zile.

Cum va restitui ANAF taxa auto soferilor
Cum va restitui ANAF taxa auto şoferilor
Foto: bihon.ro

Cererile de restituire a taxei auto considerată, în baza normelor UE, că a fost percepută nelegal vor fi soluționate în maximum 45 de zile, iar banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți în tranșe anuale de 20%, întinse pe 5 ani, în contul bancar al proprietarului mașinii de către Trezorerie, dar numai după acoperirea, prin compensare, a unor eventuale obligații fiscale restante.

Cererea va trebui depusă în termenul legal de prescripție a dreptului de a cere restituirea, respectiv în 5 ani calculați de la 1 ianuarie 2016. Practic, cererea poate fi depusă până la 31 decembrie 2020, informează profit.ro.

Solicitarea de restituire trebuie depusă la administrația fiscală sau transmisă acesteia prin poștă, cu confirmare de primire.

În septembrie anul trecut, Guvernul a decis că proprietarii de mașini care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acestora.

Etichete: taxa auto, taxă poluare

0/1 COMENTARII
Cris
13 Apr 09:11
+0
VOTURI
-0
Ciolos si ala de la ANAF trebuie sa iasa si sa explice de ce o platesc esalonat in 5 ani, cat timp au incasat-o gramada. Asteptam explicatii, urmate de DEMISIE !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE