Cum vor arăta lifturile din pasajul pietonal subteran de la Piaţa Presei Libere. FOTOPASAJUL PIETONAL SUBTERAN PIAȚA PRESEI LIBERE, deschis pe 10 iunie, se dovedeşte a fi impracticabil pentru persoanele cu handicap, în contextul în care nu are rampe pentru cărucioare şi nici lifturi. Însă, reprezentanţii constructorului dau asigurări că situaţia se va schimba în curând, întrucât aici se vor instala lifturi panoramice.

PASAJ PIETONAL SUBTERAN PIAȚA PRESEI LIBERE. Pasajul pietonal subteran nu are rampe pentru cărucioare, ceea ce îl face imposibil de folosit și de către persoanele cu dizabilități. Reprezentanţii constructorului dau însă asigurări că situaţia se va schimba în perioada următoare, când se vor instala lifturi panoramice.

"Initial, pentru pasajul pietonal nou a fost prevazuta o platforma pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Avand in vedere experienta altor astfel de rampe (faptul ca sunt tinute „sub cheie" sau daca nu, sunt vandalizate) precum si faptul ca nu indeplinesc cerintele pentru toate categoriile de persoane (batrani, mame cu carucioare), constructorul a luat decizia, aprobata si de Primarie, sa monteze lifturi. Tipul de lift ales va fi panoramic, cu trei pereti din sticla, usa de inox si panou „anti vandal", si va respecta standardul pentru utilizarea lui de catre persoane cu dizabilitati.

Ii asiguram pe toti cei afectati ca facem toate eforturile pentru ca aceste lifturi sa fie livrate in cel mai scurt timp", se arată într-un mesaj semnat de echipa de comunicare Apolodor, postat pe forum.metrouusor.com.

Marș Oraș accesibil pentru oameni-sâmbătă. Persoanele cu handicap nu au cum traversa Piața Presei

Într-un răspuns furnizat anterior de Primăria Capitalei la solicitarea B365.ro, se preciza că "pasajul pietonal a fost dat in folosinta pentru a putea implementa noile solutii de trafic din zona."

PASAJUL PIETONAL SUBTERAN PIAȚA PRESEI LIBERE a fost inaugurat pe 10 iunie. Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat atunci desființarea trecerii de pietoni în zona Pieței Presei Libere - Bd. Kiseleff pentru implementarea treptată a noilor soluții de trafic. Măsura a fost aplicată ca urmare a deschiderii pasajului pietonal subteran de la Piața Presei, însă în lipsa unui indicator corespunzător pietonii continuă să folosească trecerea supraterană.

Acum, bucureștenii pot traversa bulevardul Kiseleff pe sub pământ prin intermediul a două pasaje pietonale subterane. Primul, care exista deja și subtraversa bd. Kiseleff și Bd. Mărăști, a fost scurtat și modernizat. 

Iar construcția celui de-al doilea pasaj pietonal subteran a fost demarată la finele anului trecut. Acest pasaj leagă nodul de transport de la Piața Presei Libere (capăt tramvai 41) cu aleea ce desparte Berăria H de Hard Rock Cafe. Mai multe detalii şi imagini AICI.

Staţiile de autobuze din zona Piaţa Presei au fost reamplasate

Pasajul rutier subteran de la Piața Presei Libere s-a deschis duminică, 19 iulie. Lucrările la pasaj au început în martie 2014 și ar fi trebuit finalizate în luna aprilie a acestui an. Inaugurarea lucrării a fost amânată însă de mai multe ori din cauza unor probleme cu cablurile electrice. Pasajul face legătura între Șos. Bucureşti – Ploieşti şi bulevardele Kiseleff şi Mărăşti. Se va intra în pasaj de pe Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa şi se va ieşi fie pe Bd. Kiseleff, fie pe Bd. Mărăşti. În cadrul proiectului a mai fost construit un pasaj pietonal pe sub Șos. Kiseleff, iar vechiul pasaj pietonal a fost scurtat și modernizat.

Pasajul de la Piața Presei, INUTIL, din prima zi de trafic. Ce probleme sunt

Pasajul rutier de la Piaţa Presei Libere se dovedeşte a fi complet inutil. Potrivit unui test realizat la scurt timp de la inaugurare, în condiţii bune de trafic timpul petrecut în trafic prin pasaj se dublează faţă de traficul prin intersecţie. Vezi aici: TEST: Pasajul de la Piaţa Presei, INUTIL. Timpul făcut în trafic prin pasaj SE DUBLEAZĂ. VIDEO

Etichete: lifturi, pasaj, pasaj Bucureşti, Pasaj Piaţa Presei, Pasaj Piaţa Presei Libere, pasaj pietonal, pasaj rutier, pasaj subteran, Piaţa Presei Libere

0/1 COMENTARII
ady88
28 iul 12:53
+0
VOTURI
-0
Bai astia de la PMB nici stiri nu stiu sa faca, au dat aceleasi poze cu pasajul comunist, +2 la fel de la un lift din un imobil de birouri nr 23 inseamna etajul 23, behe he he...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE