Cum vor arăta noile spitale Colentina şi Foişor. FOTOSpitalul Colentina va fi extins prin construirea unui nou corp cu două niveluri la subsol, parter şi şapte etaje. Odată cu noua clădire, Spitalul Colentina va avea şi un centru “Stroke unit”. Un astfel de centru va asigura o intervenţie rapidă în cazul pacienţilor cu probleme cardio-vasculare. De asemenea, secţia de neurologie va dobândi şi ea o componentă de neurologie invazivă.

Lucrările de construcţii ar trebui să înceapă în acest an. Noul corp de clădire va avea spaţii pentru primirea bolnavilor şi a însoţitorilor, spaţii pentru tratamente, operaţii sau recuperare, spaţii pentru cazarea bolnavilor şi a însoţitorilor.

Clădirile în care funcţionează acum clinicile şi secţiile Spitalului Colentina, nu vor fi dărămate, odată cu finalizarea noii construcţii, ci transformate. Mai ales că aproape toate au fost deja reabilitate.

„Eu le-aş duce în două direcţii. Una spre servicii de recuperare, care sunt total absente în Bucureşti, iar altă parte ar putea fi transformată în hotel, casă de oaspeţi. Sunt mulţi oameni care vin din provincie. La multe clinici din străinătate, hotelul este lângă spital”, a explicat Marius Savu.

Lucrarea are o durată de 4 ani şi un cost estimat de 63,7de milioane de euro. O parte semnificativă din bani va fi cheltuită pentru noua aparatură medicală cu care va fi dotat spitalul.

Cum va fi structurat noul spital

În principiu, clădirea este structurată astfel: la subsol morgă, prosectură, spaţii tehnice, adăpost protecţie civilă, depozite, ateliere. La demisol se amplasează vestiarele pentru personal, laborator analize medicale, sterilizarea centrală, bufet, sala de mese pentru personal, centrale termice. La parter se desfăşoară unitatea de primiri – urgenţe (UPU), serviciul imagistică şi farmacie.

La etajul 1 vor fi amenajate un bloc operator cardio şi saloane ATI – Anestezie şi Terapie Intensivă (10 paturi) şi un bloc operator neurochirurgie cu ATI (10 paturi). La etajul 2 vor fi două blocuri operatorii cu câte patru săli de operaţie şi anexe, iar la etajul 3 două secţii ATI (2×15 paturi) cu spatţi anexe şi conexe şi cabinete explorări funcţionale. La etajul 4 se va afla secţia de cardiologie (25 paturi din care 15 monitorizate), compartiment plastică (15 paturi), compartiment coloană – ortopedie (10 paturi), iar la etajul 5 secţia de neurochirurgie (25 paturi) şi secţia de cardio chirurgie (25 paturi). La etajul 6 vor fi amenajate secţiile de ortopedie (25 paturi) şi implantologie (25 paturi). La ultimul etaj vor fi secţiile de chirurgie generală (25 paturi) şi secţia chirurgie de zi (25 paturi).

Cel mai mare centru de diagnostic din ţară se deschide la Spitalul Colentina

La Spitalul Colentina se va deschide şi cel mai mare centru de diagnostic din ţară. O echipă de medici şi cercetători, ajutaţi de aparatură medicală de ultimă generaţie, vor încerca să desluşească misterele bolilor şi organismului uman în căutarea diagnosticului corect.

Centrul de cercetare şi diagnostic va funcţiona în clădirea medicală B a Spitalului Colentina. Construcţia deja existentă este în curs de consolidare şi amenajare, urmând apoi a fi dotată cu peste 300 de echipamente şi dispozitive medicale. Noul centru va fi deschis din luna martie a anului viitor.

“Va funcţiona ca centru de cercetare, dar şi de diagnostic, pentru că va avea toată aparatura necesară pentru aceste activităţi. Va acoperi toate specialităţile medicale “, a precizat pentru B365.ro, Marius Savu, director Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Centrul va fi dotat cu peste 300 de echipamente şi dispozitive medicale cu un cost de aproximativ 10 milioane de euro. Aparatura medicală achiziţionată va fi destinată mai multor specialităţi medicale de la cardiologie la alergologie şi dermatologie. Astfel, se vor achiziţiona 37 de aparate de electrocardiografie, 36 de aparate pentru investigaţii alergologice, 8 ecografe şi aparate de imagistică, 14 echipamente de imagistică cu rezonanţă magnetică şi de tomografie, 18 aparate de endoscopie şi endochirurgie, 10 aparate pentru onco-dermatologie, 55 echipamente pentru pregătire probe histopatologie şi citopatologie, dar şi 16 echipamente pentru recuperare neuromotorie.

Costurile pentru această investiţie se ridică la 23 milioane euro. 98% din finanţarea necesară pentru crearea acestui centru va fi asigurată din fonduri UE.

Spitalul Foişor se extinde cu o nouă clădire

În luna noiembrie 2011, la Spitalul de Ortopedie Foişor au început lucrările de construcţie a unei noi clădiri, chiar în spatele actualului sediu al unităţii medicale. “Va costa 30 milioane de euro şi va avea patru etaje. De asemenea, în noua clădire va funcţiona şi o secţie de chirurgie ortopedică, ceea ce acum îi lipseşte spitalului”, a precizat pentru B365.ro, Marius Savu, director al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Prin extinderea actualului spital se se va mări capacitatea operaţională a spitalului de la cinci săli de operaţie la 8 săli.

Etichete: pacienţi, realitatea, spital, Spitalul Colentina, Spitalul Foişor

0/1 COMENTARII
Mihai Preda
23 Aug 12:08
+0
VOTURI
-0
Bravo Domnule doctor. Imi place sa cred ca si noi romanii vom avea, intr-un viitor nu prewa indepartat, conditii ca in occident. Este pacat ca politicienii nu stiu decat sa se lupte intre ei, in defavoarea naostra, a "muritorilor de rand". Va doresc succes in realizarea unui sistem sanitar performant si care sa nu ne "jecmaneasca" prin spagi. BRAVO.
Cecilia
28 May 10:30
+0
VOTURI
-0

Ce a realizat Oprescu in domeniul medical?Multe,foarte multe!A inceput un amplu proces de reparare a cladirilor, a spatiilor adiacente si de reabilitare si modernizare a spatiilor medicale si de spitalizare, precum si de echipare si dotare cu instrumentar si aparatura de inalta performanta. 16 di cele 19 spitale au fost salvate de la dezastru de catre Sorin Oprescu!Si asta in vreme ce guvernul PDL-UDMR a pus lacate pe zeci de spitale si alte unitati sanitare din Romania!

Vasile
28 May 10:33
+0
VOTURI
-0

Da!Sorin Oprescu a preluat 19 spitale pe care le extinde si renoveaza.Cum a reusit,nu e greu de priceput.Domeniul sanitar nu mai are necunoscute pentru Sorin Oprescu.

Alex Gavrilescu
28 May 08:57
+0
VOTURI
-0

Foarte bine!A stiut Sorin Oprescu ce a stiut,cand in 2010 a preluat 19 spitale bucurestene.

Marcela
28 May 09:00
+0
VOTURI
-0

Fosta guvernare a contribuit la productia de lacate si alte obiecte de feronerie pe care le-a folosit la inchiderea atator unitati sanitare(nu doar spitale)!Sorin Oprescu si muncipalitatea bucuresteana extind si modernizeaza spitalele preluate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE