Cum vor arăta noua clădire ASE de 7 etaje și Casa Nanu-Muscel, după renovare. GALERIE FOTOAcademia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti a demarat, recent, lucrările la clădirea de 7 etaje care urmează să fie construită în spatele casei Nanu-Muscel. Odată cu inaugurarea şantierului din Piața Romană nr. 7 va fi consolidat și restaurat şi imobilul monument istoric Casa Nanu-Muscel. Lucrările au ca termen de finalizare anul 2017, iar noua clădire de 7 etaje va fi construită în spatele monumentului istoric.

ASE a anunţat, la finele lunii trecute, că a inaugurat șantierul din Piața Romană nr. 7, pentru continuarea lucrărilor de Consolidare, Restaurare și Extindere a casei Nanu-Muscel, prevăzută cu un etaj și mansardă.

Casa Nanu-Muscel va găzdui Muzeul ASE și Galeria de Artă Cecilia Cuțescu-Stork, deschisă din 2007 la etajele 1 şi 2 ale Clădirii Ion N. Angelescu. În spatele monumentului istoric va fi ridicat un corp nou, de 7 etaje, care urmează să fie folosit pentru spații de birouri și laboratoare de cercetare.

Clădirea va fi prevăzută cu un garaj subteran, pe trei niveluri, cu 50 de locuri de parcare pentru cadrele didactice ale universității.

"Lucrările de consolidare și restaurare ale Clădirii C1, care este monument istoric, vor fi realizate de către experți atestați în restaurarea monumentelor istorice. Clădirea restaurată va avea acces public din Piața Romană și va fi un spațiu destinat culturii, care va găzdui Muzeul ASE, Galeria de Artă Cecilia Cuțescu-Stork și spații pentru activități cultural-artistice. Având în vedere valoarea și destinația acesteia, ASE intenționează să includă clădirea în circuitul obiectivelor culturale ale Capitalei.", precizează reprezentanții ASE.

Proiectantul general al proiectului este SC Graphic Studio SRL, șeful de proiect fiind arhitectul Remus Artenie Hârşan. Antreprenorul General este SC Palex SRL, iar valoarea totală a contractului se ridică la 23.320.380 lei (fără TVA).

Termenul de realizare este de  24 de luni, iar suprafața totală desfășurată va fi de 6500 m2, dintre care 4600 m2 constituie suprafața utilă.

Totodată, pentru dotarea construcției cu logistica necesară, universitatea intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile prin Programul operațional competitivitate 2014 — 2020.

Anterior inaugurării şantierului, reprezentanţii societăţii civile şi cei ai Ordinului Arhitecților din România (OAR) au solicitat ASE Bucureşti să facă public proiectul care propune consolidarea și restaurarea casei Nanu-Muscel și proiectul clădirii de 7 etaje.

"Nimeni nu are nimic cu funcționalizarea mansardei, însă cu păstrarea proporțiilor pentru care casa a fost declarată monument istoric. La fel, nimeni nu se opune construirii unei clădiri lipite de calcanul existent, la același nivel cu calcanul, numai că clădirea cu calcan are parter plus 5 etaje, nu parter cu 7 etaje, cum spune domnul rector. În ceea ce privește aspectul de legalitate, întrucât lucrările au fost contractate în 2015, nu puteau începe în 2013, deci autorizația a expirat din 2013. E adevărat că este o adevărată birocrație la emiterea autorizațiilor, însă nu înseamnă că ASE-ul trebuie să se furișeze pe lângă lege, așa cum a făcut-o de atâtea ori Universitatea București", declara Nicușor Dan în solicitarea menționată.

Etichete: Academia de Studii Economice, Academia de Studii Economice București, ase bucuresti, casa nanu muscel, lucrari ase, monument istoric, santier ase

0/12 COMENTARII
cititor
24 aug 07:27
+0
VOTURI
-0
Cladirea de sticla este oribila ca arhitectura. Moda ladirilor noi inapoia celor vechi este in toata lumea. Dar de ce artitectii din Romania ni gandesc la niste cladiri cu arhitectura frumoasa, ceva deosebit. Traim epoca cubismului, totul paralepipedic. Uitati ce realizari frumoase sunt on alte capitale si orase europene.
Cris
24 aug 00:34
+0
VOTURI
-0
Nicusor Dan e chelea pully in materie de sistematizare a Bucurestiului, nu mai insistati... E vorba de niste spagari care isi dau avizele pe astfel de proiecte cu cladiri (inutile) de sticla). Mai e una care se vrea trantita la Palatul Stirbey, pe Calea Victoriei daca nu ma insel... s-a discutat sa se tranteasca una similara in in piata Operei... au fost mai multe propuneri - una mai idioata ca alta.
Adi
23 aug 22:20
+0
VOTURI
-0
Vlad, uita-te la proiectul arh. Cerchez, e cel supus aprobării primăriei, însă care a fost respins pt. ca presupunea demolarea casei din partea dreapta. Proiectul inițial al lui Cerchez nu s-a mai pus in practica din lipsa de fonduri si s-a construit doar clădirea ASE din partea stânga Partea dreapta arata exact la fel, cu aceeași celebra bila pe cupola geamănă. Pt. ca nu erau bani de a continua proiectul lui Cerchez, urbaniștii de pe vremea aceea au permis construirea casei Nanu Muscel, care in esența nu e rea, dar nu avea ce caută in continuarea calcanului primului corp al clădirii ASE, e mult mai mică si e din alt stil arhitectural. Uitat-te pe planurile vechi de arhitectura ( sunt disponibile si pe net ) si vei vedea ce frumos era proiectul lui Cerchez. După mulți ani, ASE -ul a cumpărat casa Nanu Muscel cu intenția de a o demola si a continua proiectul lui Cerchez. De fapt, nu PMB le-a respins planul, ci le-a fost refuzata autorizația de demolare a casei de către Min. Culturii. Fiind obligați sa păstreze casa, proiectul s-a modificat si așa a apărut clădirea de sticla. Min. Culturii a respins demolarea casei la presiunile ONG-ului lui Nicușor. Astfel mutilarea din zona e direct legată de "zbaterile" acestui dobitoc
Cris
23 aug 21:54
+0
VOTURI
-0
Nu cred ca e vina lui Nicusor Dan ci a idiotzilor (spagarilor) din Primaria Capitalei care dau aprobari pentru astfel de variante de proiect, fara sa ceara niste opinii de la persoane avizate. Nu cred ca din toti arhitectii din tara asta nu e niciunul care sa le spuna ca aceasta varianta este cea mai stramba din toate... Nu exista kitch mai mare decat doua cladiri istorice, de marimi diferite, incadrate de un buncar de sticla, cu cateva etaje mai inalt. E mama kitch-ului, va spun. Uitati-va si voi in poze.
vlad
23 aug 21:00
+0
VOTURI
-0
@Adi Chiar nu inteleg de ce dai vina pe Nicusor Dan. De ce presupui ca daca se demola cladirea ar fi construit un corp nou identic cu cel vechi??? Proiectul din poze arata exact cat de mult le pasa de aspectul pietei alora din ASE.... Ce te face sa crezi ca nu ar fi facut o cladire exact la fel ca asta??? Nu vezi ca nu s-au sinchisit o secunda sa gaseasca o solutie acceptabila??? E culmea sa dai vina pe cineva care a cerut doar respectarea legii: adica sa nu se darame cladiri monument istoric.m
Adi
23 aug 20:07
+0
VOTURI
-0
Dacă s-ar fi respectat proiectul inițial s-ar fi construit clădirea in oglinda care ar fi întregit in mod elegant frontul stradal, in stil pur parizian. Dar Nicușor Dan, acest dement neobosit s-a opus demolării casei Nanu Muscel ( care ar fi trebuit păstrată doar dacă nu exista alternativa construirii corpului in oglinda ). Astfel, cu prețul păstrării unei case ce nu spune mare lucru, se mutilează frontul stradal si apare un corp de sticla ce nu are nicio legătura cu caracterul zonei. Între sutele de intervenții, Nicușor Dan a avut doar câteva lăudabile, celelalte fiind de-a dreptul idioate. Ceea ce se întâmpla acum la ASE, e o mostra a intervenției lui tâmpite care a forțat Ministerul Culturii sa nu aprobe ASE-ului reîntregirea armonioasa a frontului stradal.
Ion
23 aug 17:29
+0
VOTURI
-0
Proiectul initial al arh. Grigore Cer­chez prevedea constructia corpului II al ASE in oglinda fata de corpul I. Fatadele semirotunde ar fi venit una in continurea celeilalte si ar fi format un semicerc care ar fi delimitat Piata Romana. Latura dreapta ar fi urmat sa fie construita pe bd. Dacia. Piata Romana ar fi primit o forma de "piata" cu o arhitectura coerenta, iar in mijlocul intersectia arhitectul concepuse o replica a Columnei lui Traian.
Cris
23 aug 13:13
+0
VOTURI
-0
Nu-ti trebuie multa scoala, doar un pic de bun simt estetic sa-ti dai seama ca buncarul ala de sticla (tip Pipera) se incadreaza ca o sulla langa cladirile alea istorice.

Este exact cazul Cathedral Plaza, relouded.
alex
23 aug 12:52
+0
VOTURI
-0
Bai frate ce bataie de joc e cladirea asta..pe langa faptul ca nu se potriveste deloc cu nimic din zona..nici macar nu este la aceeasi inaltime cu Cladirea ASEului. Cum pana mea e posibil asa ceva? Ce arhitect sef al capitalei mizerabil avem si ce primar ordinar de au avizat o asemenea mizerie. Oriunde te-ai duce in marile capitale Paris, Londra, Madrid, Bruxelles, etc n-ai sa vezi asa ceva. De ce nu s-a organizat un concurs arhitectural si de ce nu s-au dat spre dezbatere publica proiectele?
Cris
23 aug 11:19
+0
VOTURI
-0
Doamne, cat de sinistru arata cladirea aia din sticla lipita de doua cladiri cu stil...Cum se potrives ele ca o sulla de magar intr-un fund de maimutza...
Cris
23 aug 09:24
+0
VOTURI
-0
Ansamblul celor trei cladiri arata fix ca o sulla - armonie arhitectonica ZERO. Mai bine faceau un mall in spate ca tot e la moda.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE