O stație de pe magistrala 5 de metrou bate recordurile de până acum. FOTOGALERIE şi TUR VIRTUALMagistrala 5 de metrou îi va aduce pe călători din Drumul Taberei în centrul Bucureştiului în mai puţin de 15 de minute. 

Primul tronson al magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra 10 staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Valea Argeşului şi Râul Doamnei.

Noile staţii de pe magistrala 5 de metrou vor fi destul de apropiate una de alta, la distaţă de circa 500 de metri. Fiind construite de la zero, acestea vor beneficia de toate facilităţile de acces din start, inclusiv lifturi folosite ca pasaje de trecere dintr-o parte în alte. 

În plus, staţiile vor avea multiple guri de acces, recordul fiind deţinut de staţia Drumul Taberei ce va număra şapte intrări-ieşiri. 

Proiectul magistralei 5 de metrou va fi realizat de companiile de construcţii Delta ACM, AB Construct şi Tehnologica (România),  Astaldi SpA (Italia), FCC Construccion Spania, Max Boegl (Germania). Firmele care au câştigat licitaţia au la dispoziţie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor şi a structurii şi cel mult 18 luni pentru finisarea staţiilor. Valoarea proiectului se ridică la suma de 1,15 miliarde lei fără TVA. 

Utilajele folosite pentru săparea tunelurilor sunt de ultimă generaţie: două scuturi cu nume de sfinţi - Sfânta Muceniţă Filofteia şi Sfânta Muceniţă Varvara, botezate de Patriarhul Daniel, la începutul lunii iulie. 

B365.ro vă prezintă mai jos randările staţiilor de metrou de pe M5. 

Pentru realizarea proiectului staţiei de metrou Eroilor 2 vor fi tăiaţi 104 copaci, urmând a fi replantaţi tot atâţia arbori care să refacă spaţiul verde afectat. 

 

Staţia Academia Militară va fi amplasată în apropierea căminului Academiei Militare şi va avea cinci guri de acces pe peroane. 

 

Staţia de metrou Orizont va beneficia de trei guri de acces. 

 

Staţia Favorit va număra şase accese. 

 

Staţia Tudor Vladimirescu va beneficia de patru guri de acces. 

 

Staţia Parc Drumul Taberei va avea un număr record de accese, respectiv şapte la număr. 

 

Staţia de metrou Romancierilor va avea patru intrări-ieşiri. 

 

Pentru staţia-depou Valea Ialomiţei nu sunt disponibile randări, deocamdată, au anunţat oficialii de la metrou. 

 

Staţia Valea Argeşului va număra patru guri de acces. 

 

Staţia de metrou Râul Doamnei va fi prevăzută cu cinci căi de acces. 

Metrorex a anunţat că intenţionează să extindă traseul magistralei 5 de metrou până la Domneşti. Astfel, staţiile care urmează să fie făcute pornesc de la Valea Ialomiţei, trec prin cartierul Brâncuşi, apoi Prelungirea Ghencea, cartierul Latin şi ultima va fi la Domneşti. Detalii găsiţi aici

Cartierul Drumul Taberei se va transforma radical după finalizarea lucrărilor de pe M5. Aşa va arăta la final. 

Citeşte şi Şase noi parcări inteligente vor fi amenajate pe traseul magistralei 5 de metrou. Acestea vor avea o capacitate de 72 de locuri şi vor putea fi închiriate la prețuri similare celor de la parcările de reședință. Smart-parking-urile vor fi amplasate pe str. Sibiu nr.2-4 lângă blocurile OD1 și OD2 și pe str. Drumul Taberei nr.24A la intersecția cu Aleea Pravăț din Sectorul 6. 

Etichete: Drumul Taberei, magistrala 5 de metrou, Metrorex, promo, realitatea

0/5 COMENTARII
dinu
04 aug 12:36
+0
VOTURI
-0
http://www.myeconomist.info/cine-poate-beneficia-de-firme-offshore-intr-un-paradis-fiscal/
licurici
03 aug 17:12
+0
VOTURI
-0
pt cine nu stie inca, exista un forum> metrouusor com, unde poti vedea cu ochii tai, poze reale cu stadiile lucrarilor. Statia cea mai in urma este Parc Drumul Taberei, dar restul stau doat putin in urma...
s-ar putea ca in sept sa porneasca cele 2 cartite, daca Favorit va avea plafonul turnat.
jack
03 aug 13:25
+0
VOTURI
-0
Eu trec zilnic cu bicicleta pe la Razoare, locul de unde o sa inceapa forarea cu cele doua mega utilaje si se lucreaza destul de intens. Daca nu o sa se fure ca la autostrazi poate ca in 5 ani o sa avem metroul gata in Dr Taberei
optimistul
03 aug 10:21
+0
VOTURI
-0
@scepticul: nu stiu ce parte a santierului vezi tu, dar eu vad portiunea dintre favorit si academia militara si se lucreaza tot timpul; din cauza caldurii in timpul zilei fac pauze, dar lucreaza noaptea. asta nu inseamna ca vor termina in 3 ani, dar de lucrat lucreaza
scepticul
03 aug 10:12
+0
VOTURI
-0
De 6 luni utilajele stau si nu se misca nimic pe santier. S-o spuneti voi lui Mutu' ca vom avea metrou in 3 ani de zile! La simulari virtuale nu ne intrece nimeni. Asta facem tot timpul: simulam.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h