Cum vrea Firea să aplice gratuitatea RATB: Pentru început, înainte şi după vârfurile orare de traficPrimarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, revine cu precizări pe tema transportului gratuit la suprafaţă în Bucureşti, spunând că  această măsură se va aplica, pentru început, înainte şi după vârfurile orare de trafic. Firea enumeră şi paşii pe care vrea să îi facă pentru fludizarea traficului din Capitală. Primul ar fi crearea unei benzi proprii pentru autobuzele RATB, taxi şi salvări/pompieri.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"În ciuda declaratiilor politice care combat proiectul meu pentru ca transportul public sa devina o alternativa viabila la calatoria cu autoturismul personal - ca o prima solutie la traficul sufocant -, voi demonstra ca ce propun este corect si in interesul tuturor bucurestenilor.

Am afirmat si intaresc faptul ca voi aplica aceste masuri intr-un timp rezonabil.

Pasii sunt urmatorii: banda proprie pentru autobuzele RATB, taxi si salvari/pompieri, completarea flotei regiei cu inca minimum 300 autobuze - cele care acum exista dar nu au piese -, continuarea procesului de transformare a regiei in societate comerciala a municipalitatii pentru a putea atrage fonduri europene necesare modernizarii, curatenie in autobuze, siguranta calatorilor, aer conditionat vara, gratuitate, pentru inceput, inainte si dupa varfurile orare de trafic. Angajatii RATB nu au de ce sa se ingrijoreze.

Eu vrea sa creez locuri de munca, nu sa cresc somajul. Toate aceste masuri inseamna o buna guvernare locala. Cei care sunt impotriva fac politica, nu administratie. Eu vreau rezultate pentru bucuresteni si, la fel ca in campanie, nu voi polemiza cu nimeni, voi fi doar in dialog cu bucurestenii. Va multumesc pentru incredere!", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT. Anunţul noului primar al Capitalei, Gabriela Firea 

Directorul general al RATB, Radu Paul Orzață, a declarat că propunerea Gabrielei Firea privind gratuitatea pentru transportul public bucureștean poate fi "fezabilă".  Şeful RATB spune că măsura ar trebui susţinută de municipalitate şi nu ar fi "o gaură" pentru Regie.

Liberalii nu vor susţine propunerea Gabrielei Firea privind transportul gratuit cu RATB. Anunţul a fost făcut de Alina Gorghiu care spune că "minunile nu durează mult, iar în cazul de faţă, efectele sunt nocive pentru toţi bucureştenii": "Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toţi, falimentul RATB".

Etichete: Gabriela Firea, RATB, trafic Bucureşti, transport Bucuresti, TRANSPORT GRATUIT RATB

0/9 COMENTARII
minca
13 Jun 02:43
+0
VOTURI
-0
nu stie cu ce se mananca transportul in comun cati bani si ce sacrifici inseamna gratuitatea lui dar va vedea in curand ce probleme va avea cu platile si cu salariati ,de unde va lua bani de la noi ,prin taxe si impozite marite ,apoi scuze si iar scuze
Batranu
12 Jun 06:58
+0
VOTURI
-0
Basescu si bordura au distrus capitala prin incompetenta lor . Tanara Gabi va avea multe rele de indreptat . Cu siguranta va reusi . Bucurestenii sunt langa ea .
ANA
10 Jun 15:09
+0
VOTURI
-0
Eu zic așa - să fie gratuit, dar să meargă și ea la serviciu doar cu RATB-ul, că altfel...
Ing.
10 Jun 12:37
+0
VOTURI
-0
Madam Firea nu ştie legea, taxiurile oricum au voie pe benzile dedicate transportului public, fiind considerate mijloace de transport public.
vali
10 Jun 12:07
+0
VOTURI
-0
bucurestiul are nevoie de dezvoltare durabila nu de mocangeala. Sa multumim idiotilor care nu au iesit la vot
Cris
10 Jun 11:59
+0
VOTURI
-0
Bravo Gaby Firea! Asta vrea poporul - gratuitati. De asta a votat in masa, culoarea rosie.
Maximus
10 Jun 10:57
+0
VOTURI
-0
Da, taxiurilor! Mai repede, mai ieftin!
marian
10 Jun 10:39
+0
VOTURI
-0
Doamna are firma de taxiuri si vrea sa isi creasca afacerea amenajand benzi speciale ptr ele, frumos, cum isi vad ei numai interesul personal aruncand praf in ochi la fraierii care pun botul ...
NU taxiurilor
10 Jun 10:03
+0
VOTURI
-0
NU taxiuri! Sau, cel putin, pana cand nu vor invata ca nu pot opri unde le tuna lor, pe traseul troleibuzelor, in colturi de intersectii, pe prima banda...

NU taxiurilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE