"Cuminţenia pământului", opera lui Brâncuşi, subiect de SCANDAL în Comisiile de bugetBanii alocaţi pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi, "Cuminţenia pământului", nu au fost alocaţi Ministerului Culturii, subiectul stârnind cpntroverse în Comisiile pentru buget.

"Cumintenia pamantului", opera lui Brancusi, subiect de SCANDAL in Comisiile de buget
"Cuminţenia pământului", opera lui Brâncuşi, subiect de SCANDAL în Comisiile de buget
Foto: gandul.info

Amendamentul privind alocarea a 5 milioane de lei pentru cumpărarea operei lui Brâncuşi a fost aprobat de Comisiile reunite pentru cultura, insa trebuia sustinut si in Comisiile de buget. Deputatul PNL Gigel Stirbu, presedintele comisiei de cultura, a solicitat aceasta suma, fiind sustinut de mai multi colegi si inclusiv de catre ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, potrivit Mediafax, citat de romaniatv.net.

Presedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputatilor, Viorel Stefan (PSD), s-a opus însă, explicand ca nu pot fi alocati bani pentru un astfel de proiect punctual, ci ar trebui mai intai ca Ministerul Culturii sa obtina un mandat de negociere de la Guvern si sa primeasca abia apoi, prin rectificare, banii de care are nevoie.

Atat ministrul Culturii, cat si deputatii liberali, au aratat ca nu se pot incepe aceste demersuri, avand in vedere ca institutia nu are niciun ban alocat pentru investitii sau pentru dreptul de preemptiune.

Deputatii au incercat modificarea amendamentului, eliminand obiectivul de achizitie, astfel incat Ministerul sa aiba la dispozitie banii, dar fara destinatie precisa. Si aceasta solutie a fost respinsa de Viorel Stefan, care s-a aratat ingrijorat ca banii vor fi folositi in alte scopuri.

In final, amendamentul a fost respins, impreuna cu alte doua amendamente aduse bugetului Ministerului Culturii.

Etichete: buget 2016, constantin brancusi, cumintenia pamantului, Ministerul Culturii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE