"Cumințenia Pământului" va fi mutată, până la finalul lunii octombrie, la Muzeul Național de ArtăOpera lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului" va fi mutată, până la finalul lunii octombrie, la Muzeul Național de Artă al României (MNAR), a anunțat miercuri ministrul Culturii, Corina Șuteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cumintenia Pamantului
Cuminţenia Pământului

"Ca urmare a argumentelor Consiliului Științific de la MNAR transmise Ministerului Culturii astăzi, a consultărilor și discuțiilor purtate cu experți din domeniu în ultima săptămână, dar și a faptului că mutarea la Muzeul Satului așa cum a fost intenționată ridică o serie de probleme tehnice de reconfigurare a spațiului care nu pot fi rezolvate în intervalul stabilit, consider, în acest moment, că revenirea asupra deciziei de a amplasa lucrarea lui Constantin Brâncuși la Muzeul Satului este una oportună și echilibrată. Mulțumesc tuturor pentru discuțiile deschise și argumentate pe care le-au inițiat", a scris Șuteu.

Ministrul a reafirmat însă că "dialogul" între spațiul muzeal dedicat satului și opera lui Brâncuși ar putea reprezenta o abordare dinamică, interactivă și originală.

"Reafirm convingerea mea personală că dialogul între spațiul muzeal dedicat satului și această operă a lui Brâncuși, icoană a modernității, ar putea reprezenta o abordare dinamică, interactivă și originală. Nu pot să ignor însă amploarea reacțiilor venite din domeniul legitim al expertizei muzeale", a completat Corina Șuteu.

Ministrul Culturii a anunțat recent că lucrarea brâncușiană "Cumințenia Pământului" va fi expusă într-o primă fază la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", urmând a fi itinerată în țară și prezentată în muzee de artă, galerii. "Faptul că, într-o primă fază, 'Cumințenia Pământului' va fi găzduită de Muzeul 'Dimitrie Gusti' nu înseamnă că ea va fi accesibilă doar bucureștenilor: în viitorul apropiat, lucrarea va fi itinerată în România, urmând să fie expusă în contexte speciale, în muzee de artă, galerii etc", scria Șuteu, pe pagina sa de Facebook.

Etichete: constantin brancusi cumintenia pamantului, cumintenia pamantului, Muzeul Țăranului Român

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE