Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, în arest la domiciliuÎnalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația față de prelungirea măsurii arestului preventiv cu 30 de zile în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic. Astfel, Iulian Herțanu a fost eliberat din arestul preventiv și va fi plasat în arest la domiciliu.

Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, s-a prezentat la DNA Ploiesti miercuri dimineata
Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, s-a prezentat la DNA Ploiești miercuri dimineață
Foto: romaniatv.net

Procurorii DNA îi aduc acuzații de fraudă cu bani europeni cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu. Printre acuzații se numără și evaziune fiscală. Herţanu a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, potrivit realitatea.net.

Aceeași decizie a fost luată și pentru omul de afaceri Vladimir Răzvan Ciorbă. În cazul omului de afaceri Ilie Drăgan, Instanța Supremă a respins contestația față de prelungirea arestului la domiciliu. Decizia ÎCCJ este definitivă.

În 14 aprilie, Instanța Supremă a admis propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive pentru Herțanu și Ciorbă, în timp ce lui Ilie Drăgan i-a fost prelungit arestul la domiciliu.

Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost arestat preventiv pe 18 februarie, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și pentru evaziune fiscală.

Aceleași acuzații au fost reținute și în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă. În aceeași cauză, sunt cercetați sub control judiciar Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță.

Acuzațiile se referă la modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.

DNA susține că, în perioada 2011 — 2015, Iulian Herțanu — administrator de drept și, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL și angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorbă — administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL și CVR Activities Group SRL București și SC Gefam Pro SRL și Mihail Coman — administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești și SC Indserv Proiect SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene și însușirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

De asemenea, aceștia au urmărit sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat.

Contractul având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" atribuit de SC Hidro Prahova SA Ploiești Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Etichete: arest domiciliu, arest preventiv, DNA, fonduri europene, fraudă, ICCJ, Iulian Herțanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h