CURĂŢENIE de PRIMĂVARĂ în BUCUREŞTI: Calea Victoriei devine PIETONALĂPrimarul general, Gabriela Firea, a convocat miercuri comandamentul pentru curăţenia de primăvară pentru a stabili planul de măsuri referitoare la acţiunile de salubritate, reparaţia străzilor şi protecţia mediului.

Calea Victoriei, perioada interbelica
Calea Victoriei, perioada interbelică
Foto: turist de România

La şedinţă au fost convocaţi primarii celor şase sectoare, administraţiile domeniului public şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, operatorii de salubrizare, ALPAB, ACCU, Administraţia Străzilor, R.A.D.E.T, R.A.T.B, Enel, Apa Nova, Luxten, ASSMB şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

"Începem comandamentul de astăzi pentru curăţenia în Capitală, repararea străzilor, punctând situaţia existentă la acest moment. Am trecut printr-o situaţie dificilă cu trei valuri de iarnă abundentă, iar oraşul a rămas murdar şi plin de gropi şi lucrurile nu pot să rămână în această manieră. De aceea am organizat comandamentul prin care, atât noi cât şi cele 6 primării de sector, precum şi toţi coorodonatorii instituţiilor din subordinea primăriei, sunt aici pentru a începe acţiunea", a declarat primarul general Gabriela Firea care a precizat că, de Paşti, Calea Victoriei va deveni pietonală. "Ne pregătim pentru că, în preajma Paştelui, Calea Victoriei să devină cale pietonală, ea va fi un exemplu de curăţenie, de civilizaţie, un exemplu ca toate vitrinile să arate aşa cum ne place în Europa. Ne gândim la un regulament astfel încât proprietarii care deţin spaţii comerciale pe Victoriei să nu le ţină neînchiriate. Orasul pare că este părăsit, ceea ce nu este aşa. Acest lucru se va întâmpla de vineri seara până sâmbătă seara. Agenţii comerciali vor deschide terasele, vor avea loc spectacole. Este o solicitare din partea bucureştenilor să fie şi o cale pietonală în Capitală", a spus edilul.

Bucureştenii ar putea face sport pe stadionul Arena Naţională

De asemenea, primarul general a anunţat că intenţionează să permită bucureştenilor să facă sport pe stadionul Arena Naţională.

"În afara faptului că dorim să amenajăm mai multe locuri de joacă, mi-aş dori ca din ce în ce mai mulţi să facă sport în parcurile Capitalei şi, de ce nu, pe stadioanele din Capitală. Mă refer şi la Arena Naţională unde bucureţtenii pot să meargă să alerge şi aşadar deschidem stadionul pentru bucureşteni", a menţionat edilul.

Etichete: Arena Naţională, calea victoriei, calea victoriei pietonala, firea, Gabriela Firea, pmb

0/4 COMENTARII
coltea
09 mar 08:40
+0
VOTURI
-0
curtea spitalului coltea dinspre palatal sutu sa poata fi accesata sau vizitata de cine vrea in acest sens sa se deschida portile metalice de acces sau chiar sa se desfiinteze acel gard ce o imprejmuieste.bulgaria atrage annual peste 8 mil turisti Romania 2,5 cine e de vina pt ac dezastru.INOVATI SA NU RAMANEM PROSTI
Ionescu
08 mar 20:47
+0
VOTURI
-0
Da ce primar v-ati ales voi in Bucuresti !! Vara trecuta Gabriela Firea era suparat foc ca sos. Kiseleff era inchisa in weekend pentru activitati sportive si acuma vrea sa inchida Calea Victoriei !
Vai de capul vostru si vai de capul nostru daca ajunge ministru!!
Hexa
08 mar 16:57
+0
VOTURI
-0
Fox, ba s-a vorbit, dar de ce sa te informezi? Lasa, mai bine dai cu bata-n balta si cu mucii-n ceai.
Ia si citeste: http://www.b365.ro/tupeu-de-bucuresti-consilierii-generali-si-au-aprobat-acces-gratuit-pe-arena-nationala_188692.html

Si ma distreaza ca primarita se dadea cu fundul de pamant ca e inchis Kiseleff in weekend, si ca nu va mai permite blocari de strazi etc etc etc, restul de glagorie pentru votanti, iar acum decide inchide Caii Victoriei, tot in timpul weekend-ului...
Dar deh, Kiseleff era inchis de aia raii dinainte, care au facut doar lucruri rele. Calea Victoriei o sa fie inchisa de ea, care face doar bine...

Ipocrizie, numele tau e Gabi! Firea.
Fox
08 mar 14:39
+0
VOTURI
-0
De ce nu mentioneaza B365 si faptul ca Arena Nationala poate fi accesata gratuit de catre toti consilierii primariei si de catre familia acestora la toate spectacolele si manifestarile organizate? Dar de ce sa aratam ceea ce deja s-a votat de catre actuala putere si care ne defavorizeaza preferatii in loc sa publicam cu surle si trambite ce ar vrea si ce poate se va intampla? Ca e mai usor sa vorbesti decat sa faci! Si de la o primarita ce pretentii sa ai? Matura si curatenie! Ca de proiecte complexe si tehnice habar nu are!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE